4 savaşçının kimlikleri açıklandı

YPG, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçılarının kimliklerini açıkladı. YPG, "Şehit arkadaşların mücadelesinin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

YPG Basın Merkezi, resmi internet sitesinde Fırat’ın Gazabı Hamlesi'nde hayatını kaybeden savaşçılara ilişkin yaptığı açıklamada şunları  belirtti: 

"DAİŞ terörünün merkezi olan Rakka şehrini DAIŞ ’ten özgürleştirmek için başlatılan Fırat’ın Gazabı Hamlesi devam etmektedir. YPG ve YPJ güçleri Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte hamlenin 2.aşamasında yüzlerce kilometrekarelik alan ve çok sayıda köy ile kasaba çetelerden özgürleştirmiştir. Binlerce sivil bu alanlardan kurtarılarak güvenlikli yerlere ulaştırılmıştır.

Stratejik konumda olan Küçük Siwediya köyünün özgürleştirilmesinden sonra DAİŞ çeteleri aralıksız bir şekilde saldırılarda bulunmuştur. Bu şiddetli saldırılardan biri de 19 Ocak 2017 tarihinde gerçekleşmiştir. Çeteler var olan tüm gücüyle bu köye saldırmış, bu saldırılara karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımız şahadete ulaşmıştır.

Aynı zamanda 20 Ocak 2017 tarihinde DAIŞ çeteleri Mehmudiye köyüne saldırmıştır. Bu saldırılara karşılık veren güçlerimiz ile DAİŞ çeteleri arasında çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalar sonucunda 1 arkadaşımız şahadete ulaşmıştır.

YPG ve YPJ olarak şehit düşen 4 arkadaşın şahsında tüm özgürlük şehitlerini anıyor, önünde saygıyla eğiliyoruz. Başta şehit ailelerine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Şehit arkadaşların mücadelesinin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz.

Yaşamını yitiren 4 gerillanın kimlikleri şöyle:

Kod Adı: Amara Semsur

Adı Soyadı: Çağla Uzun

Ana Adı: Sever

Baba Adı: Veli

Doğum Yeri: Semsur

Şahadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Küçük Siwêdiya köyü / 19-01-2017

***

Kod Adı: Rabun Pırsus

Adı Soyadı: Hallaç Demir

Ana Adı: Ayne

Baba Adı: Cuma

Doğum Yeri: Pırsus

Şahadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Küçük Siwêdiya köyü / 19-01-2017

***

Kod Adı: Sterk Baran

Adı Soyadı: Sılava Ebu Mihemed

Ana Adı: Verde

Baba Adı: Mıstafa

Doğum Yeri: Kobanê

Şahadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Küçük Siwêdiya köyü / 19-01-2017

***

Kod Adı: Dıjwar Egid

Adı Soyadı: Barış Şubat

Ana Adı: Halime

Baba Adı: Vehid

Doğum Yeri: Lice

Şahadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Mehmudiye / 20-01-2017