8 YPG savaşçısı sonsuzluğa uğurlandı

YPG savaşçıları, Kobane Kantonu ve Derik kentinde sonsuzluğa uğurlandı.

BÖG savaşçıları ve YPG saflarında savaşan Tayfun Eroğluer (Hasan Ali), Redur Derfem (Doğan Yılmaz) ile Serekaniye’de şehit düşen YPG savaşçısı Murad Ebu’nun cenazeleri Derik Hastanesi’nde alınarak uzun bir araç konvoyuyla sloganlar ve zılgıtlar arasında Şehit Xebat Derik Şehitliği’ne götürüldü.

Özerklik Yönetimi, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri ve bölge halkı Şehitlik’te düzenlenen törene katıldı.

YPG ve YPJ savaşçılarının düzenlediği askeri törenle başlayan uğurlama töreninde YPG Komutanları ile  BÖG Komutanı Mustafa Yok konuşma yaparak savaşçıların ailelerine başsağlığı dileyerek şehitlerin yolunu takip edecekleri sözünü yeniledi.

Arından MLKP Komutanlarından Güneş Dicle de yaptığı konuşmada yoldaşlarının silahlarını bırakmayacaklarını ve Erdoğan’ın öncülüğünü yaptığı terörü yok edeceklerini söyledi.

Ayrıca törenin devamında Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hasan Ebid tarafından şehit Hasan Ali’nin ailesinin mesajı okundu. Mesajda şehidin yoldaşlarına başsağlığı dilendi.

Mesajın okunmasının ardından savaşçıların şehadet belgeleri okunarak ailelerine ve yoldaşlarına teslim edildi.

Her üç savaşçı annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.

KOBANÊ

Kobane Demokratik Özerklik temsilcileri, YPJ/YPG savaşçıları, sivil toplum örgüt üyeleri Raqqa’yı özgürleştirme operasyonunda şehit düşen YPG savaşçıları Omer Elî (Zinar Kobanê), Fexrî Bedir (Fexrî Qeremox), Mihemed Elwîş (Kawa Kobanê), Nebî Nebî (Dilcan Kobanê) ve Beşar Oso’nun (Gelhat Kobanê) cenazelerini Şehit Zozan Hastanesi’nde alarak Şehit Dicle Şehitliği’ne doğru yol çıktı.

Şehitlikte YPJ/YPG savaşçıları ve Asayiş Güçleri üyeleri tarafından askeri tören düzenlendi.

Askeri törenin ardından konuşan YBŞ Komutanlarından Dijwar Şengal, “Şehitlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz ve önlerinde saygı ile eğiliyoruz. Her gün özgürlük, halkların kardeşliği ve ortak yaşam için onlarca gencimizi veriyoruz. Bir kez daha onların yolunu takip edeceğimiz sözünü yeniliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ronahi Haci, savaşçıların şehadet bilgilerini okudu ve belgelerini ailelerine teslim etti.

5 savaşçı “Şehit namirin” sloganları eşliğinde toprağa verildi.