Ahmet Göksu: 4 saat işkence ettiler!

Karayazı'da ev baskınında işkence edilerek gözaltına alınan Ahmet Göksu, sol kulağının duymadığını belirterek, "4 saat işkence yaptılar. Dipçik ve demir çubukla vurdular" dedi.

Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Yahya Mahallesi’nde bini aşkın polis ve askerin onlarca zırhlı araç eşliğinde düzenlediği operasyonda işkence edilerek gözaltına alınan 80 yaşındaki Mehmet Göksu ve oğlu Ahmet Göksu (50), farklı polis merkezlerinde tutuluyor.  Yenişehir Polis Merkezi'nde tutulan Mehmet Göksu ile görüşen aile, durumunun iyi olduğunu belirtti.

Ayrıca aile, görüşmenin ardından Göksu’nun emniyet ifadesine başlandığını aktardı.

'4 SAAT İŞKENCE ETTİLER'

Daha sonra Gölbaşı Polis Merkezi'nde tutulan Ahmet Göksu ile görüşen aile, Göksu'nun anlatımlarını şöyle aktardı: “Sol kulağım duymuyor. Evde 3-4 saat vurdular. Kolumu arkadan bağlayıp, gözümü bağlayıp 4 saat işkence yaptılar. Bana dipçik ve demir çubukla vurdular.  Vuran askerlerden birinin yüzü açık diğer ikisi ise maskeliydi. Kafamı da silah dipçiğiyle kırdılar.”

İŞKENCE İZLERİ GÖRÜLDÜ

Göksu’nun hastaneye götürüldüğünü kaydeden aile, “Yüzünde ve kafasından aşağıya kadar çizik ile morluklar vardı. Gözleri hala şiş ve mosmordu. Yine sırtının ortasında çizik ve morluklar hala vardı.”