Çukurca-Hakkari yolunda 3 zırhlı araç imha edildi

19 Haziran akşamı Çukurca’dan Hakkari istikametine giden askeri konvoya yönelik düzenlenen pusu eyleminin ayrıntıları ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, düzenlenen pusu eyleminde 3 kirpi tipi zırhlı araç imha edildi, 20’den fazla asker öldürüldü.

Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınır hattında Zap bölgesine yönelik başlatılan işgal girişimi, gerilla güçlerinin karşı eylemleriyle püskürtülüyor. Zap bölgesinde darbe alarak geri çekilmek zorunda kalan Türk askerleri, 19 Haziran akşam saatlerinde gerillaların pususuna düştü.

Bölgedeki çatışmaları takip eden ANF muhabiri Rêger Azad’in edindiği bilgiler şöyle:

19 Haziran akşam saatlerinde sınır hattından geri çekilmek zorunda kalan Türk askerleri Çukurca-Hakkari yolunda pusuya düşürüldü. Gerillalar burada Türk askerlerini B-7 ve otomatik silahlarla vurdu. Çıkan çatışmada iki kirpi tipi zırhlı araç imha edildi.

Gerillaların pusu eyleminden sonra konvoydaki askeri araçların bir kısmı Çukurca’ya geri dönmek zorunda kaldı. Ancak Hakkari’ye doğru hareket eden diğer araçlar ise Qasrike bölgesinde gerillaların ikinci pususuna düştü. Burada da 1 kirpi tipi zırhlı araç imha edildi.

Pusu eylemler esnasında arazide saklanan Türk ordusuna bağlı gizli birlikler ile gerillalar arasında çatışma yaşandı.

Çatışmalar esnasında Türk ordusu Katoba bölgesini havadan bombaladı.

Gerillaların pusu eyleminden sonra Çukurca-Hakkari yolunu trafiğe kapatan Türk ordusu, ölü ve yaralılarını askeri araçlarla taşıdı.

Çatışmalarda toplamda 20 askerin öldürüldüğü ve 3 kirpi tipi zırhlı aracın imha edildiği tespit edildi.