Êzîdxan Asayişi'nden Êzidî gençlerine çağrı

Êzîdxan Asayişi üyeleri, göçmen Êzidî gençlerine, "Gelin, ortak tavırla ve amaçla mücadele edelim ki, böylece kutsal Êzidî toprağını işgal edilmesine engel olalım" diye seslendi.

Rojnews'e konuşan Êzidxan asayişi üyeleri Şengal halkının savunması için asayiş kurumunun oluşturulduğunu hatırlatarak Êzidî gençlerine Şengal’in savunulması için asayiş birliklerine katılmaları çağrısında bulundu.

Êzidîlerin "73’üncü ferman" adını verdiği 3 Ağustos 2014 DAİŞ fermanından sonra Şengal halkının gençlerinden oluşan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ve Şengal Kadınlar Birliği (YJŞ) Êzîdxan Asayişi kuruldu.

GÖÇMEN GENÇLERE ÇAĞRI

Şengal’in Duhle köyünde Êzîdxan asayiş üyesi olan Berxwedan Şengali, çalışmalarını şöyle anlattı: "Biz Êzîdxan asayişi olarak YBŞ ve YJŞ ile birlikte Êzidî halkını koruyoruz. Halkımızın savunulması için sırtımızı hiçbir dış güce dayamayacağız. İrademiz ve gücümüzle Şengal’i savunuyoruz ve Şengal halkının sorunlarını çözüyoruz. Şehitlerin izinde ve intikamlarını alacağız. Son nefesimize kadar Êzidî halkının şeref ve namusunu savunacağız."

Şengal’i, göçmen olan Êzidî gençlerine de şöyle seslendi: "Ne zamana kadar anaların gözyaşlarını izleyeceksiniz? Gelin ortak tavırla ve amaçla mücadele edelim ki böylece kutsal Êzidî toprağını işgal edilmesine engel olalım."

Guhle Köy Asayişi Üyesi Xelef Adike de “Bir Êzidî genci olarak Êzîdxan toprağının savunulması esası üzerine asayiş güçlerine katıldım. Amacım, halkımızın üzerindeki katliamları önlemektir. Bu nedenle tüm Êzidîler kendilerini sorumlu görmelidirler" dedi.

'HALKIN TALEBİ ÜZERİNE KURULDU'

Asayiş Üyesi Demhat Êzidî de şöyle dedi: “Halkımızın başına şu ana kadar yüzlerce ferman geldi ve bunlardan 74 tanesi biliniyor. Daha fazla da olabilir. Êzîdxan’ı korumak bizim görevimizdir. Halkımızın sorunlarını çözmek bizim görevimizdir. Halkın talebi üzerine köy asayiş birliği oluşturuldu. Asayiş üyeleri bu köy halkındandır."