İran gözaltı furyasına başladı!

Tahran saldırıları sonrası gözaltılara başlayan İran rejimi, Rojhilat'ın Kirmanşan eyaletinde en az 41 kişiyi gözaltına aldı.

DAİŞ çetelerinin 7 Haziran günü İran'ın başkenti Tahran'da parlamento binası ve Humeyni'nin mezarına yaptığı eş zamanlı saldırılardan sonra gözaltılara başlayan İran rejimi, Rojhilat'ın (Doğu Kürdistan) Kirmanşan eyaletinde 41, İran kentlerinde ise onlarca kişiyi gözaltına aldı.

Son resmi açıklamalara göre, 17 kişinin yaşamını yitirdiği ve 53 kişinin yaralandığı saldırıdan sonra gözaltılara başlayan İran rejimi Kirmanşan eyaletine bağlı Pawe, Ronser ve Selasbawecanî kenlerinde 41 kişiyi gözaltına aldı. Ancak yerel kaynaklar, gözaltı sayısının çok daha fazla olduğunu belirtiyor.

Ayrıca Tahran başta olmak üzere İran'ın farklı kentlerinde de onlarca kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Gözaltına alınanları nereye götürüldükleri ise bilinmiyor.

İran rejiminin saldırıdan önce Rojhilat'ta DAİŞ ve benzeri El Kaide menşeili gruplara yönelik herhangi bir operasyon yapmamış olması ve saldırıdan sonra onlarca kişiyi gözaltına alması, "Rojhilat'ta DAİŞ ve benzeri çetelerin örgütlenmesi İran rejimi eliyle mi gerçekleşiyor?" sorularını gündeme getirdi.