İşgal harekatındaki askerlere, gerillalardan iki sabotaj eylemi

Türk ordusunun Çukurca hattındaki Şehit Munzur, Küçük Cilo ve Qela Bedewê alanına yönelik başlattığı işgal operasyonunda HPG gerillaları iki sabotaj eylemi düzenledi. Gerillalar Koordine tepesine indirme yapmak isteyen helikopteri de darbeledi.

Türk ordusunun Çukurca hattındaki Şehit Munzur, Küçük Cilo ve Qela Bedewê alanına yönelik başlattığı işgal operasyonunda HPG gerillaları iki sabotaj eylemi düzenledi. Bir eylemde ilk edinilen bilgilere göre iki asker öldürülürken, çok asker yaralandı. Gerillalar Koordine tepesine indirme yapmak isteyen helikopteri de darbeledi.

Türk ordusunun Güney Kürdistan’ı işgal amacıyla başlattığı operasyonda çatışmalar sürüyor.

Şehit Munzur, Küçük Cilo, Gıjnê ve Qela Bedewê’ye yönelik dün gece başlattığı işgal harekatı kapsamında çatışmalar sürerken, HPG gerillaları Küçük Cilo’da konumlanan askerlere yönelik bugün öğle saatlerinde 2 sabotaj eylemi düzenledi.

Bir sabotaj eyleminde 2 asker öldürülürken, çok sayıda asker de yaralandı. Diğer sabotaj eyleminin sonuçlarına ise ulaşılamadı.

Bölgede bulunan ANF muhabiri, Koordine tepesine indirme yapmak isteyen bir helikopterin de HPG gerillalarınca darbelendiğini ve helikopterin indirme yapamadan geri gittiğini belirtti. Görgü tanıkları helikopterden dumanların yükseldiğini aktardı.

Saat 13.30-14.30 arasında savaş uçaklarının hareketliliğinin yaşandığı ve Türk ordusuna ait savaş uçakları bölgeyi bombaladığı da edinilen bilgiler arasında. Bölgede çatışmalar ise sürüyor.