'Önderliğimizin özgürlüğü için her şeyi yapmaya hazırız'

Binarê Kandil halkı 9 Ekim komplosunu kınamak amacıyla gerçekleştirdiği yürüyüşle komplocu güçleri lanetledi.

Çok sayıda kişinin toplandığı yürüyüşte kadınların ve çocukların yoğunluğu dikkat çekerken, Öcalan’ın posterleri ve komployu kınayan pankartlar öncülüğünde yürüyüşe başlandı.

inarê Qendil belediyesi önünde başlayan yürüyüş 2015’te Türk savaş uçakları tarafından bombalanan ve bu bombardımanda 9 sivilin yaşamını yitirdiği Zergele köyünde basın açıklaması ile devam etti.

Basın açıklamasına Binarê Kandil Tevgera Azadi’nin açıklamasının okunması ile başlandı. Açıklamada “Komplonun 19. Yıldönümüne giriyoruz. 9 Ekim’de başlayan komployu ve komplocu güçleri kınıyoruz. 2011’den bu yana Önderliğimizin avukatları ile görüştürülmemesi ve özellikle son iki yıldır Önderliğimiz üzerinde uygulanan ağır tecrit ile Önderliğimiz şahsında Kürt halkının iradesini teslim almak istiyorlar. Bunun tersine, bu tecrit Önderliğimizin felsefe ve fikirlerinden korktukları için uygulanıyor. Bu tecrit, düşmanın güçlü olmasından değil, onun zayıflığından kaynaklanıyor. Halkımız her zamankinden daha fazla Önderliğine sahip çıkmalı ve özgürlüğünü haykırmalıdır. İçerisinde olduğumuz bu süreç Önderliğimizin projelerini uygulayabileceğimiz bir süreç ve aynı zamanda tehditlerin olduğu bir süreçtir. Bunun için; Önderliğimizin amaçlarını başarmak ve Kürdistan üzerindeki tehdit ve komploları boşa çıkarmak için bütün Kürt örgüt ve kurumlarını ulusal birlik çalışmaları temelinde sorumluluk almaya çağırıyoruz. Bu açıdan; Önderliğimize her zamankinden daha fazla güçlü sahipleniyoruz çünkü ulusal birliğin kurucu mimarı Önder APO’dur” denildi.  

Tevgera Azadi’nin açıklamasının ardından Kandil Gençleri ve Genç kadınları adına da bir açıklama yapıldı. Açıklamada ulusal birlik çağrısında bulunuldu.

9 Ekim komplosuna ilişkin Binarê Kandil gençlerinden Armanc Resuli ise şunları ifade etti: “bugün tüm Kürt halkı için kara bir gündü. Önderliğimiz uluslararası bir komplo ile esir alındı. Önderliğimizin felsefe ve düşüncelerini esir almak istediler fakat önderliğimizin fikir ve felsefeleri bugün dört parça Kürdistan’dadır. Onun felsefesi ile yürünüyor. Bütün Kürtler Önderliğimiz üzerinde uygulanan ağır tecriti kınamak ve özgürlüğünü haykırmak için sokaklara çıkmalıdır”.  

Açıklamaların ardından Binare Kandilli Mam Arif Enzeyi ise ulusal birlik ile Önderliklerinin özgürleşeceğini söyledi ve “bütün Kürtler nasıl ki Mam Celal’ın cenazesinde bir araya geldi bu günde bütün halkımız Önderliğimizin özgürlüğü etrafında bir araya gelerek tek ses olmalıdır” dedi.

Protesto, “Biji Serok APO”, “Bê Serok Jiyan Nabê” sloganları ile son buldu.