'Şehit Genco Hesekê Festivali' hazırlıkları tamamlandı

Güney Kürdistanlı gençler bu yıl ikincisi düzenlenen "Şehit Genco Hesekê Festivali"nde bir araya geliyor.

Güney Kürdistanlı gençler bu yıl ikincisi düzenlenen "Şehit Genco Hesekê Festivali"nde bir araya geliyor. Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi (Tevgera Gencanên Welatparez) ile Yurtsever Genç Kadın Hareketi öncülüğünde düzenlenen festival, 29 Eylül günü Süleymaniye'nin Dukan ilçesinde düzenlenecek

Festivale ilişkin ANF'ye konuşan Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi Kerkük üyelerinden Hawrê Ferîdûn, festival için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Ferîdûn, "Festival için Güney Kürdistan'ın tüm kentlerinde hazırlıklarımızı yaptık. Bizim düzenlediğimiz festival, kültür festivalidir. Festivalde müzik, folklor, tiyatro ve farklı kültürel etkinlikler düzenlenecek" diye konuştu.

Güney Kürdistanlı gençlere festivale katılım çağrısı yapan Ferîdûn, "Tüm gençleri festivale davet ediyoruz. Bu festivalde bir kez daha düşmana sesimizin, sözümüzün bir olduğunu ve onların tehditleri, saldırıları karşısında geri adım atmayacağımızın mesajını verelim" dedi.

Güney Kürdistanlı gençler, 14 Ağustos 2014 tarihinde Şengal'in Sinûnê bölgesinde DAİŞ çetelerinin Êzidî katliamının önüne geçmek için açılan koridorda 5 arkadaşıyla birlikte şehit düşen YPG savaşçısı Genco Hesekê, anısına iki yıldır bu festivali düzenliyor.