Şehit Rûken Spêrti’nin taziyesine kitlesel ziyaret

Silopiya’da tek başına 30 yıldır Newroz ateşi yakan Xezal Koyuncu’nun YJA Star gerillası kızı Rûken Spêrtî için aile evinde taziye kuruldu. MEBYA-DER ve DEM Parti, taziyeye kitlesel ziyarette bulundu.

Şirnex’ın Silopiya (Silopi) ilçesinde 30 yıldır tek başına 4 kibrit çöpüyle yaktığı Newroz ateşiyle kamuoyu tarafından tanınan Xezal Koyuncu’nun kızı Rûken Spêrtî’nin (Fatma Koyuncu) 6 Nisan 2018 yılında Xakurkê’de şehit düştüğü HPG BİM tarafından dün kamuoyuna açıklanmıştı.

Spêrtî’nin şehadetinin duyurulması ardından ailesi, yaşadığı Silopiya’nın Zap mahallesinde taziye kurdu. Taziyeye Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde taziyesine kitlesel ziyaret yapıldı.

‘KÜRT SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI’

Taziyede kısa bir konuşma yapan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, Kurdistan coğrafyasında yüz yıldır Kürt halkının inkar ve imha politikasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Coğrafyamızda yaşanan can kayıplarının en önemli sebebi, Kürt sorunundaki çözümsüzlüktür. Bu çözümsüzlük devam ettiği müddetçe insanlarımız hayatını kaybetmeye devam edecek. Ölümlerin durması için bir an önce Kürt sorunun demokratik yollarla çözüme kavuşturulması gerekiyor” dedi. 

‘ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ’

Rûken Spêrtî’nin ailesi adına konuşan Süleyman Şavluk ise, yüzlerce gençlerinin Kürt halkının özgürlük mücadelesinde şehit düştüğünü, gerekirse bir o kadar kişinin daha yaşamını vereceğini söyledi. Çocuklarıyla gurur duyduklarını ifade eden Şavluk, “Partimizi ve halkımızın özgürlük mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz ve onlarla başımız diktir” diye konuştu. 

‘İTTİFAKIMIZI KURALIM’

Ardından konuşan anne Xezal Koyuncu da,  “Şehit Kurdistan’ın şehididir. Bütün halkımızın başı sağ olsun. Eninde sonunda hepimiz öleceğiz. Allah hepimize şerefli bir ölüm nasip etsin. Allah peygamber hatırı için ittifakımızı kuralım. Birliğimizi sağlayalım” diye konuştu. 

Taziyeye katılan heyet, okunan duaların ardından aileye baş sağlığı dileyerek taziyeden ayrıldı.