Şengal Demokratik Özerk Meclisi’nin kongresi sürüyor

Şengal Demokratik Özerk Meclisi’nin 2’inci kongresi konuşmalarla devam ediyor.

Yeni bir Şengal inşası için demokratik özerklik” sloganı ile yapılan kongrenin açılış konuşmasını Şengal Kurucu Melis Başkanı Xidir Salih yaptı.

Bu meclisi iki yıldır kurduklarını söyleyen Salih, “Bütün meclis üyelerimiz bu iki yıl içinde halka daha iyi hizmet verebilmek için büyük çaba içinde oldular. Yaşanan bütün zorluklar ve 73. Fermanın yarası ile çalışmalar yürütüldü. Bütün yaşanan zorluklara rağmen bugün bizler ikinci kongremizi yapıyoruz” diye konuştu.

KCK’nin de mesaj gönderdiği kongrede YBŞ komutanlığı adına Dijwar Feqir bir konuşma yaptı. Kongreyi kutlayan Feqir, şöyle konuştu: “Bugün Êzidxan şehitleri olan kahramanlar aramızda değiller. Fakat ısrarı ve direnişçi ruhu güçlerimiz içinde bir zemin oldu. Onun için de bugün en vahşi düşman olan DAİŞ çetelerine karşı mücadele yürütüyoruz.”

Ayrıca Feqir yaptığı açıklamada bütün Ezidxan güçlerine çağrıda bulunarak, bir komuta altında birleşerek dış ve iç saldırılara karşı Ezidxan’ı koruyalım dedi.

Daha sonra halkın kongresini selamlayarak kutlayan YJŞ Komutanı Axin İntikam “Bugün artık herkese Şengal kadınları olarak kendi ayaklarımızın üstünde durabileceğimizi gösterdik. Bizler sırtımızı ve inancımızı şimdiye kadar Şengal’de bizim ile direnen halkımıza verdik” diye konuştu.