Şengal Halk Meclisi yeni dönem çalışmalarına başladı

Şengal Demokratik Özerklik Meclisi Üyesi Hesen, ihtiyaçlarını daha hızlı karşılamak ve özgürleştirilen köylere hizmet götürmek için üye sayılarını arttırdıklarını ve Şengal Demokratik Özerklik Meclisi'ni ilan ettiklerini söyledi.  

Şengal Demokratik Özerklik Meclisi Üyesi Hecî Hesen, Şengal İnşa Meclisi'nin artık halkın ihtiyaçlarına cevap olamadığı için Şengal Demokratik Özerklik Meclisi'ni kurduklarını söyledi. Hesen, Şengal İnşa Meclisi'nin kongresinde aldıkları kararlara ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu.

Şengal İnşa Meclisi'ni genişletmeyi amaçladıklarına işaret eden Hesen, "Bu kongreyi meclisimizi genişletme esası üzerinde gerçekleştirdik. Çalışmalara katılmak isteyen birçok kesim ve şahıs vardı. Bunun için biz de bunu bir kongrede resmi bir şekilde yapmak istedik" dedi.

Şengal İnşa Meclisi'nde daha önce 34 üyenin olduğunu hatırlatan Hesen, "Bu üyelerin bir kısmı yeni mecliste de yer alıyor. Bazıları ise farklı nedenlerle yeni mecliste yer alamayacaklarını belirttiler. Şimdiye kadar verdikleri emek için kendilerine teşekkür ettik. Bunun yanı sıra kongrede birçok yeni isim dahil oldu. Daha önce 34 olan üye sayısı yeni mecliste 101 oldu" diye kaydetti.

'TÜM ÊZİDÎLERE KAPIMIZ AÇIK'

Şengal'de çalışmaların daha hızlı yürütülebilmesi için üye sayısının arttırılması gerektiğini kaydeden Hesen, "Bunun için de üye sayısı arttırıldı. Mesela Şengal'de yeni köylerin özgürleştirilmesiyle halkımız evlerine dönmeye başladı. Dönen yurttaşların ihtiyaçlarının karşılanması ve örgütlenmelerinin sağlanması için üye sayısının artması gerekiyordu. Bu amaçla üye sayımızı arttırdık" ifadelerinde bulundu.

Hesen, Şengal Demokratik Özerklik Meclisi'nin kapılarının tüm Êzidîlere açık olduğunu söyleyerek, "Meclis her yıl kongresini gerçekleştirecek. Yine bununla birlikte meclis eş başkanları da seçildi. Ben eski meclisin üyesi olarak yeni meclise de üye olarak seçildim. Bizler yeni bir heyecanla çalışmalarımızı yürütüp halkımıza cevap olmaya çalışacağız" dedi.

Êzidîlere meclis çalışmalarına katılma çağrısı yapan Hesen, Êzidî halkının ancak örgütlülüğünü ve öz savunmasını sağlayarak saldırılara karşı ayakta kalabileceğini vurguladı. Hesen, sözlerini "Her Êzidîyi bu tarihi süreçte bir rol almaya davet ediyorum" çağrısıyla sonlandırdı.