Şengal Meclisinin seçilmesiyle kongre sonlandı

2. Şengal Demokratik Özerklik Meclisi Kongresi 101 meclis üyesinin seçilmesiyle sonlandı.

Rojava, Avrupa, Ermenistan, Rusya, Şengal ve Newroz Kampı'ndan gelen 400 delegenin katılımıyla 2. Şengal Demokratik Özerklik Meclisi Kongresi yapıldı. YBŞ, YJŞ, Êzidxane Asayişi ve Şengal’deki bütün kurum ve kuruluşlar kongreye katıldı. Kongre “Yeni Bir Şengal’in Kurulması İçin Özerk Yönetimi Esas Alın” şiarıyla toplanmıştı. Kongrede Şengal Kurucu Meclisi’nin ismi değiştirilerek, Şengal Demokratik Özerklik Meclisi oldu.

Eski Şengal Kurucu Meclisinden 23, Xanesor ilçesinden 8, Sinûnê’den 10, Dihûla’dan 4, Dîgor’dan 2, Guhbel’den 2, Boruk’tan 7, Zorava’dan 2, Serdeştê’den 23, Şengal ilçesinden 4, Şorka’dan 2, öğretmenlerden 3, Şehit Aileleri Kurumundan 2, Gençlik kurumundan 3 ve Newroz Kampı'ndan 6 kişi yeni meclis için seçildi. 

EŞ BAŞKANLIK UYGULANIYOR

Ayrıca ilk kez eş başkanlık sistemi Şengal’deki kurumlarda uygulanıyor. Mecliste aynı zamanda 23 tane kadın da yer alıyor. 

Şengal Demokratik Özerklik Meclisi için 2 eş başkan ve 2 vekil de yarın seçilecek. Aynı zamanda seçilen 101 üye yarın yemin edip, içlerinden eş başkan ve vekilleri seçecek. Yeminden sonra artık resmi bir şekilde görevler başlayacak.