Şırnak, Bingöl ve Erzincan’da gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, düzenlenen farklı eylemlerde 7 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yayınlanan açıklamada gerilla eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

HPG’nin verdiği bilgiler şöyle:

ŞIRNAK’TA EYLEM

13 Haziran günü saat 10.00’da YJA Star güçlerimiz işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Serbend karakoluna yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.

SİİRT’TE OPERASYON

İşgalci TC ordusu Siirt’in Herekol bölgesinde bir operasyon başlatmıştır. Devam eden operasyonda işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları alanda bombardımanlar gerçekleştirmektedir.

BİNGÖL’DE 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, 5 ASKER YARALANDI

11 Haziran günü Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Bawan karakolu yakınlarında konumlanan işgalci TC ordusunun gizli birliğini denetim altına alan güçlerimiz Serêlata köyü yakınlarında bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde tespit edilen 1 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra işgalci TC ordusuna ait kobra tipi taarruz helikopterleri alanı bombalamış ve operasyon başlatmıştır.

12 Haziran günü operasyonun bir birliği Şehit Baran tepesinde konumlanmıştır. YJA Star güçlerimiz aynı gün saat 18.00’da bu düşman birliğine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüş 5 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra işgalci TC ordusuna ait skorsky tipi helikopterler ölü ve yaralı askerlerini alandan uzaklaştırmış, tepeye yeni bir birlik indirmiştir. Güçlerimiz, 13 Haziran günü saat 19.40’da yine Şehit Baran tepesindeki düşman birliğini hedef alarak bir eylem düzenlemiştir. Eylemde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş 1 asker de yaralanmıştır.

ERZİNCAN’DA GİZLİ BİRLİK VURULDU

12 Haziran günü öğlen saatlerinde Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Merek alanında bulunan Zovar yaylasında konumlanan işgalci TC ordusunun gizli bir birliğini uzun bir süre denetim altına almıştır. Aynı gün güçlerimiz saat 16.30’da düşman birliğine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş 1 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra ölü ve yaralı askerlerini skorsky tipi helikopterle alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu obüs ve havan toplarıyla alanı bombalamıştır.

HAVA SALDIRILARI

13 Haziran günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurke alanına bağlı Arê vadisini bombalamıştır.