Ağrı kayyumu, yandaşlarına rant sağlıyor

Ağrı Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Musa Işın, yolsuzluklarıyla gündeme gelmeye devam ediyor.

DBP’li Sırrı Sakık’ın İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Mart’ta uzaklaştırılıp yerine kayyum olarak atanan Vali Musa Işın’ın ilk icraatları yolsuzluk oldu. Göreve geldiği günden bu yana devlet imkanlarını arkasına alan Işın, belediyede yaptığı yolsuzluklar ile yandaşlarına rant sağlıyor.

Ağrı sokaklarına döşenen kilit parke taşlarının DBP’li belediye döneminde metre karesi 15 liradan ihaleye çıkarılırken, kayyum Musa Işın’ın göreve gelmesi ile beraber parke taşının metre karesi 25 liradan ihaleye çıkarıldı. Ayrıca DBP’li Ağrı Belediyesi döneminde şehir düzenlemesi kapsamında kentin en işlek caddelerine yaptırılan refüjleri tekrar söküp yandaşlarına ihale açan Işın, refüjlerdeki ağaçları da söktürüp yine yandaş firmalara rant sağlıyor.

İŞÇİ KIYIMI YAPTI, BELEDİYEYE YANDAŞLARI DOLDURDU

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, Ağrı Belediyesi’ne atanmasının ardından işçi kıyımına başlayan kayyum, belediyeden çıkardığı 86 taşeron işçi yerine, Ağrı Devlet Hastanesi’nde ve Ağrı Milli Eğitim Bakanlığı gibi birçok kurumda çalışan AKP’lileri çalıştıkları kurumlardan istifa ettirerek belediyeye yerleştirdi.

Görevden uzaklaştırılan Sırrı Sakık yerine atanan kayyum Işın, sadece belediye vekili olmasına rağmen billboardlara asılan belediye reklamlarında ismini 'Belediye Başkanı-Vali Musa Işın' olarak yazdırıyor.