Amed’de siyasi soykırım: Gözaltı sayısı 26 oldu

Amed’de DTK, HDK, TJA, DBP, HDP ve STÖ yöneticilerine yönelik siyasi soykırım operasyonu kapsamında gözaltına alınanların sayısı 26’ya yükseldi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında TJA, DTK, DBP, HDP ve HDK üye ve yöneticilerine yönelik 14 Haziran'da başlatılan siyasi soykırım operasyonları sürüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2016 yılında yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenilen siyasetçi ve kadın hakları aktivistlerin soruşturması için savcı gizlilik kararı almıştı.

Gece saatlerinde yapılan operasyonlarda 4 kişi daha gözaltına alındı. Bununla birlikte gözaltına alınanların sayısı 26’ya yükseldi. Ayrıca yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin daha hakkında gözaltı kararı olduğu ve gözaltı sayısının artacağı belirtildi.

Gözaltına alınan 26 kişinin isimleri şöyle: Nalan Gözden, Mehmet Güzel, A. Baran Dağ, Sibel İldan, Ercan Aslan, Yüksel Baran, Zeynep Altınkaynak, Sara Aktaş, Ayşe Gökkan, Şah Can Tünen, Salih Keleş, Selahaddin Kaygusuz, Hatice Uçar, Kerem Duruk, Necla Nergiz, Sibel Elvan, Devran Balkaş, Hasan İnatçı, Helbest İlkan, Cengiz Sökmen, Paşa Şeker, Ebubekir Budak, Ayşe Yağcı, Evren Ortaç, Hanım Ayhan, Gül Kızıltaş.