Amed'de tüm ev ve işyerleri fişleniyor

Türk içişleri Bakanlığı'nın talimatı sonrasında son iki haftadır Amed'de bulunan tüm işyerleri ve ailelerin oturduğu evler fişleniyor.

Tek tek evleri ve işyerleri ziyaret eden polisler, ev ve işyerlerinin kimin adına kayıtlı olduğu ve telefonlarının bildirilmesini istiyor.

Alınan bilgilere göre, Başbakanlığın talimatı sonrasında İçişleri Bakanlığı Amed Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek, iki ay içinde tüm ev ve işyerlerinin fişlenmesini istedi.

Gönderilen talimat sonrasında, merkez Kayapınar, Yenişehir, Sur ve Bağlar ilçelerinde bulunan emniyet amirlikleri ve karakollara yazı gönderildi. Gönderilen yazıda, karakol ve ilçe emniyet amirliklerinin sorumluluk sahasında bulunan tüm müstakil ev, apartman ve sitelerde oturanlar ile tüm işyerlerinin fişlenmesi istendi.

Fişlenme çalışmalarına ilk olarak Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinden başlandı. Polisler, hazırlanan matbu evrakla tek tek işyerlerini ve evleri ziyaret ederek, söz konusu işyeri veya evde kimin ikamet ettiğini, ev sahibi ise onun isim ve telefon bilgileri, kiracı ise hem ev sahibi hem de kiracının isim ve telefon bilgileri istendi.

Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde tek tek bina ve işyerlerini dolaşan Türk polisleri, yaz nedeniyle kent dışında olanları veya tatile çıkanları da dikkate alarak, hazırladıkları evrakları apartmanlarda bina yöneticisi veya kapıcılara teslim ederek, en geç Perşembe gününe kadar bunların doldurularak en yakın karakola getirmelerini istedi.