Amedli avukatlar Tahir Elçi için buluştu

Amed'deki avukatlar devletin katlettiği Tahir Elçi için bir kez daha bir araya geldi.

Amed Barosu, Sur'da Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım 2015'te devlet güçlerince katledilen eski başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde her hafta düzenlediği eylemin 95’incisini gerçekleştirdi. Çok sayıda avukatın cübbeleriyle katıldığı eyleme, İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şube Başkanı Raci Bilici ve İHD yöneticileri de destek verdi. “Seni unutmayacağız” yazılı ve Elçi’nin fotoğrafının bulunduğu pankartın taşındığı eylemde Baro Genel Sekreteri Mahsum Batı açıklama yaptı. Batı, AKP hükûmetine Elçi Cinayeti dosyasının etkin bir şekilde soruşturulması çağrısını yineledi.

'FAİLLERİ AÇIĞA ÇIKARMAK İSTEMİYORLAR'

Batı, Tahir Elçi’nin ölümünün üzerinden 22 ay geçtiğini hatırlatarak, “Biz halen failleri arıyoruz. Diyarbakır Barosu olarak, Tahir Elçi cinayetinde henüz bir failin olmamasını protesto etmek amacıyla her hafta burada olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Dosyada faillerin olmamasına tepki gösteren Batı, soruşturma dosyasını yürütenlerin failleri açığa çıkarma konusunda isteksiz davrandığını belirterek, şöyle dedi: “Soruşturma makamına, İçişleri Bakanlığı'na, Başbakanlığa buradan sesleniyoruz; bu soruşturma dosyasını aydınlatma sözünü verdiniz, sözlerinizi yerine getirin. Tahir Elçi’nin faillerini, tetikçilerini ve arkalarındaki karanlık odakları bulup yargıya teslim ediniz.”

TALABANİ ANILDI

Yaşamını yitiren YNK Lideri Celal Talabani’nin ailesine ve sevenlerine de başsağlığında bulunan Batı, “Üç gün önce Kürdistan Barosu’nun 1 sicil numaralı avukatı olan Celal Talabani’yi kaybettik. Kendisi bir avukat ve insan hakları savunucusu idi. Kürt halkına ve ailesine başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.