Ankara'nın talimatıyla Sur'un suyu kesildi!

Sur'da işgalci yıkım çalışmaları ve direniş sürerken, hükümetin talimatıyla ilçedeki içme suyu kesildi.

Amed'in Sur ilçesi Alipaşa Mahallesi'nde TOKİ tarafından "kentsel dönüşüm" adı altında yürütülen işgalci yıkım çalışmaları aralıklarla devam ediyor.

Alipaşa Mahallesi'nde zorla evlerinden çıkarılmak istenen halkın evlerini terk etmeyerek direnişi sürerken, daha önce boşaltılan bazı metruk yapı ve evlerin yıkım çalışmaları ise aralıklarla sürüyor. Direniş karşısında su ve elektrikleri kesilen halk, su ihtiyacını bitişikteki Lalebey Mahallesi'ndeki türbe ve camilerden hortum çekerek karşılamaya çalışıyor.

Alipaşa Muhtarı Behzat Sular ile Lalebey Muhtarı Abdullah Çelik, kayyum atanan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı DİSKİ tarafından kör tapa vurularak içme suyu vanalarının kapatılması üzerine hem DİSKİ, hem de valilikte görüşmelerde bulundu. Muhtarlar, Ramazan ayı nedeniyle içme suyunun yeniden açılmasını istedi ve bir süreliğine sonuç aldı.

ANKARA'DAN GELEN HEYET: KİM AÇTI BU SUYU?

Ancak dün Ankara'dan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı adına geldiğini belirten bir heyet Alipaşa'da incelemelerde bulundu. Heyet üyeleri bazı notlar aldıktan sonra mahallede içme suyunun bulunduğunu tespit edince muhtarlara hakaret ederek mahalleye içme suyunun yeniden verilmesine kimin karar verdiğini sorarak bölgeden ayrıldı. AKP'nin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı heyetinin mahalleden ayrılmasından sonra içme suyu vanalarına yeniden kör tapa vurularak sular kesildi. Alipaşa'da 12 saatlik su tekrar kesildi. Halk suların kesilmesinden bu yana yine cami ve türbelerden hortumlarla evlerine su taşımaya devam ediyor.

Alipaşa Muhtrı Behzat Sular, içme suyu şebekesinin yeniden bağlanması için yetkililerle tekrar görüşmelerde bulunacaklarını söyledi.

Alipaşa sakinlerinden Feyzi Bingöl, "Bir gün dolmadan suyumuzu yeniden kestiler" dedi.

'EVİMİZ SATILIK DEĞİL'

Dört torunuyla yıkım kararı verilen tapulu evinde yaşayan Azize Akay, altı dükkan olan evine TOKİ tarafından 24 bin lira değer biçildiğini belirterek, "Evimin altında dükkanı işleten kiracım evime 150 bin lira verdi, kabul etmedim. Benim evim satılık değil. Ne TOKİ'ye, ne de başkasına ev satmıyoruz" şeklinde konuştu.

Alipaşa sakinlerinden Mahup Elgündüz ise 123 metrekarelik tapulu evine 60 bin lira bedel biçildiğini belirterek, "TOKİ bana 123 metrekarelik bir evi 60 bin liraya satar mı ki ben evimi 60 bin liraya vereyim? 1942 doğumluyum. Bu yaşta sokakta mı kalayım" dedi.