GÖRÜNTÜLÜ

Arap ve Kürt savaşçılar: Suriye’de halklar birbirine düşman olmayacak

Tabqa’yı DAİŞ çetelerinden kurtarmak amacıyla başlatılan hamlede, yan yana, omuz omuza savaşan savaşçılarla halkların kardeşliği de pekişiyor. Hamlede yer alan Bahoz Kendal adlı Kürt savaşçı ile Şêx Ebu Ala halkların kardeşliğinin iki örneği…

 

Tabqa’yı DAİŞ çetelerinden temizlemek amacıyla başlatılan hamle devam ediyor. Hamle kapsamında Tabqa’ya bağlı çok sayıda köy ve mezra DAİŞ çetelerinden temizlendi ve kentin de çevresi önemli oranda kuşatıldı. Cephede ise Kürt ve Arap savaşçılar omuz omuza savaşıyor. Bu savaşçılardan ikisi de Bahoz Kendal ile Şêx Ebu Ala.

Tabqa’yı DAİŞ çetelerinden kurtarmak amacıyla başlatılan hamlede, yan yana, omuz omuza savaşan savaşçılarla halkların kardeşliği de pekişiyor. Hamlede yer alan Bahoz Kendal adlı Kürt savaşçı ile Şêx Ebu Ala halkların kardeşliğinin iki örneği…

ANF’ye konuşan Kürt savaşçı Bahoz Kendal, Rakka’yı DAİŞ çetelerinden temizlemeyi hedeflediklerini söyledi. Bunun için de Tabqa’nın önemli bir mevzi olduğunu vurgulayan Kendal, “Böylece Rakka daha kolay olacak. Şu an Tabqa etrafındaki kuşatma önemli oranda sağlanmış durumda. Hem geniş çember hem de dar çembere alma önemli bir düzeyde. Çemberin dışında kalan yerlerden çeteler saldırı girişiminde bulunuyor. Ama her saldırıları kayıp verip geri çekilmeleriyle sonuçlanıyor. Amaçları Tapqa’da sıkışan çetelere yardım etmek, ama bunlar boş saldılar” diye konuştu.

Tapqa kuşatmasında çevredeki köylerle iç içe olduklarını da dile getiren Kendal, DAİŞ çetelerinin halkı çok korkuttuğunu, halkın içine korku sindiğini de belirtti. Halkın kendilerini daha tanımadığını da vurgulayan Kendal şöyle devam etti: “Bizim de onlar gibi yapacağımızı sanıyorlar ama bizi tanıdıkça korkuları kalmıyor. DAİŞ ne Arap halkını ne de İslamiyet’i temsil ediyor. İkisini de kullanıyor, DAİŞ bu topraklarda halkları birbirine kırdıramayacak.”

Kendal ile aynı cephede yer alan Şêx Ebu Ala ise, “Rakka’yı ve Tabqa’yı DAİŞ çetelerinden kurtarmak için buradayız. DAİŞ halklar arasına düşmanlık ekmek istiyor. Suriye’de yaşayan tüm Arap, Kürt, Süryani halklarını birbirine düşman yapmak istiyor. Halklar arasına düşmanlık girmeyecek. Halklar kardeştir ve en büyük kardeşliği de biz böyle cephede ve mevzilerde daha güçlü yaşıyor daha güçlü kılıyoruz. DAİŞ çeteleri dört yıldır bu halkı çok korkutup sindirmiş. Bir kişi sigara içiyorsa ilk anda bir çekinme oluyor ama sonra onun yaşamına müdahale etmediğimizi görünce hemen bizimle kaynaşıyor. Şimdi burada halkla iç içe yaşıyoruz. Bizimle olmaktan mutlular, korkularını atmak için çok çabalıyoruz” dedi.

Evli ve iki çocuk sahibi olduğunu belirten Ebu Ala “Şimdi savaş ortamındayız. Savaş bize ne yaşatır onu bilemem ama çocuklarım her durumda benimle gurur duyacaklar” diyerek konuşmasını sonlandırdı.