Araplar da YBŞ çatısı altında

Şengal'de YBŞ çatısı altında öz savunma birliklerini örgütleyen Araplar, Öcalan'ın yapay ayırımları ortadan kaldıran özgürlükçü paradigmasını savunduklarını söylüyor.

Şengal'in Mediba köyünde öz savunmalarını örgütleyen Araplar, kendilerin güvencede hissettikleri tek yerin YBŞ safları olduğunu belirterek, Êzîdî halkı ile fermandan önce olduğu gibi birlikte yaşadıklarını ve hiçbir sıkıntılarının olmadığını ifade ediyor.

Yekîneyên Berxwdana Şengalê - Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) çatısı altında örgütlenen Şengal Arap Birliği Komutanı Baz Cizîrî, ANF'ye konuştu. YBŞ ile yaptıkları görüşmeler sonucunda anlaşmaya varıp ittifak oluşturduklarını kaydeden Komutan Baz Cizîrî, iki yıldır bu alanda mücadele verdiklerini söyledi.

BU COĞRAFYA HEPİMİZE YETER

DAİŞ ve benzeri yapıların halklar arası düşmanlık yaratma girişimlerini akamet uğratmak gerektiğini; bu coğrafyanın bütün farklılıkların ortak yaşamına yetebildiğini belirten Komutan Cizîrî, "Bugünden sonra daha çok fikirlerimizi güçlendirerek halkımızın kendi kendisini yönetebileceği bir düzeye gelmesini istiyoruz" dedi.

MÜSLÜMANLAR DA KATILSIN

Özelikle bölgede yaşayan Müslümanların korkmadan, çekinmeden, tereddütsüz bir şekilde bu mücadeleye katılmaya davet eden Baz Cizîrî, kapılarının sonuna kadar açık olduğunun altını çizdi.

ÖCALAN'IN FİKİRLERİNİ SAVUNUYORLAR

"Bizler sonuç alan ve bizi daha özgür kılan Önder Apo'nun fikirlerini savunuyoruz, iktidarcı ve işgalci güçlerin fikirlerini değil" diyen Şengal Arap Birliği Komutanı Baz Cizîrî, bunun için Rojava'da yaşayan halka bakılmasını ve nasıl bir ortak yaşamda buluştuklarının görülmesini istedi.

ROJAVA SOMUT BİR MODELDİR

Araplar, Hristiyanlar ve Kürtler arasında hiçbir ayırım yapılmadığına işaret eden Baz Cizîrî, şöyle devam etti: "Bizler de halkımızın Rojava'da olduğu gibi ortak ve eşit bir şekilde yaşamasının istiyoruz. Dolayısıyla mevcut fırsatı iyi değerlendirmeliyiz, yoksa bir daha elimize geçmez. Fikrimizi güçlendirip bir yaşam tarzına çevirmezsek yarın DAİŞ gibi birçok saldırı olur ve biz özgürlüğümüzü sağlayamayız. Öcalan'ın fikirleriyle güçlü bir örgütlenmeye kavuşmalıyız."

YOLDAŞIZ VE BİRLİKTE SAVAŞIYORUZ

Şengal Arap Birliği'nden Eziz Xendil de Madiba köyündeki YBŞ saflarında Êzîdî arkadaşlarıyla birlikte nöbet tuttuğunu, bir yıldan fazladır DAİŞ'ten temizlenen Madiba köyünde bir sorun yaşamadıklarını söyledi. Xendil, "Biz, bir birimizin yoldaşıyız; birlikte alanda savaşıyoruz. Hedefimiz de ortak; halkımızı zulümden kurtaracağız ve hep birlikte özgür olacağız" dedi.

Ciwan Alewa da kendi aralarında Arap ya da Êzîdî ayırımı yapmadıklarını belirterek, şunları paylaştı: "Şu anda 10'dan fazla Êzîdî arkadaş burada ve birlikte Asayiş görevini yapıyoruz. Ben Şengal Özgürlük Güçleri'ne katıldım ve sonunda beni köyüme, topraklarıma kavuşturdular.”