Baba-kız aynı mevzide savaşıyor

Şengal Savunma Birlikleri'nde yer alan baba-kız, aynı mevzide DAİŞ çetelerine karşı savaşıyor.

Şengal’deki YBŞ/YJŞ mevzileri anlamlı katılımlarla daha da güçleniyor. Şengal’de YBŞ ve YJŞ savaşçılarının gerçekleştirdikleri katılımlar sadece toprak özgürlüğünün değil, aynı zamanda tüm toplumun özgürlüğünün elde edileceğini gösteriyor. Topraklarının savunuculuğunu yapan YBŞ/YJŞ savaşçısı baba-kız Berxwedan ve İbrahim, aynı mevzide yer alıyor.

DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos 2014'te Êzidî Kürtlerini büyük bir katliamdan geçirdiği köylerden biri de, Şengal kent merkezine bağlı Koço köyü. YBŞ savaşçısı İbrahim Murad Hewîn (50), ailesi ile beraber Koço köyünden sağ kurtulanlardan. Êzidî halkının yaşam teminatı olarak gördüğü YBŞ saflarında yerini alan Hewin, üç çocuğuyla beraber üç yıla yakındır özgürlük yollunda. Şengal’in gözde ailesine babalık yapan Hewin, şimdi de kendisiyle beraber YJŞ saflarında yerini alan Berxwedan Tolhıldan (20) adlı kızı ile birlikte Şengal mevzilerinde.

'KADINLARA SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ'

YBŞ ve YJŞ'de yerini alan İbrahim ve Berxwedan, aynı cephede olmanın verdiği mutluluğu dile getirdi. Katılım amacını, yaşamını yitiren yoldaşlarının hayallerini gerçekleştirmek olarak anlatan YJŞ savaşçısı Tolhildan, "Babamla birlikte YBŞ içerisinde yer almak bana güzel duygular yaşatıyor. Birlikte başarı elde edip şehit yoldaşlarımıza armağan etmek hayalimizdi" diyerek, Êzidî kadınlarına verdikleri sözü yerine getireceklerini söyledi.

'GELECEK MEVZİLERDE'

Tolhildan, "Şengal için tüm hayırseverler katılım gerçekleştirerek mevzilerde yerini almalı. Özelde de tüm Êzidî kadınları ve gençleri geleceklerini YBŞ ve YJŞ'de görerek saflarda yerini almalı” dedi.

Yaşını kendisine ve askerlik yapmasına engel olarak görmeyen YBŞ savaşçısı İbrahim de kızıyla birlikte YBŞ’de olmanın verdiği duygunun anlatılamaz olduğunu söylüyor.

YBŞ içerisinde savaşçıların temel ihtiyaçlarını karşılama ile görevlendirildiğini söyleyen İbrahim, Şengal tarihinde birçok gücün olduğunu fakat hepsinin de çıkarlar doğrultusunda Êzidî halkına yaklaştığını belirtti. İbrahim, şunları dile getirdi: "Buraya Britanya, Amerika, Baas rejimi ve diğer birçok devlet güç getirdi. Fakat hiç kimse Êzidî halkının geleceğini düşünerek kendi savunma gücünü oluşturmasına izin vermedi. En sonunda Şengal’e PKK geldi ve bizlere kendimizi nasıl savunmamız gerektiğini ve kendi irademizle kendimizi savunacağımızın yöntemini öğretti."

'ÜÇ ÇOCUĞUMU YBŞ/YJŞ'YE KATTIM'

Kendisinin de tüm bu gerçekliklerin farkına ulaştıktan sonra bir kızı ve iki oğluyla beraber YBŞ/YJŞ saflarında yerini aldığını söyledi. İbrahim, "Kendi ellerimle üç çocuğumu YBŞ/YJŞ’ ye kattım. Çocuklarım Êzidî halkının öncülleri ve geleceği olacak. Bugün ben ve kızım burada şehit düşen yoldaşlarımızın intikamını almak için hazır bulunuyoruz. Buradan isteğim de, tüm halkımızın saflarda yerini almasıdır" diye konuştu.