Başurê Kurdistan köylüleri, Türk devleti ve KDP'yi kınadı

Türk Ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarında sivilleri katletmesine sert tepki gösteren Başuré Kurdistan köylüleri, KDP ve Barzani’nin sessiz kalmasını da kınadı.

ANF'ye konuşan Başuré Kurdistan köylüleri, Türk ordusunun Şeladize alanına yönelik saldırılarında 10 sivili katletmesine sert tepki gösterdi.

Köylüler şunları dile getirdi:

'YAKINLARIMI KATLETTİLER, EVİMİ YERLE BİR ETTİLER'

Fatma Ehmed:

"Ben öncelikle işgalci Türk ordusunun köylerimize yönelik olarak yaptığı tüm saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Katledilen köylülerimizin yakınlarına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyorum.

Türk ordusu daha önce 3 kez benim evime yönelik hava saldırıları gerçekleştirdi. Her 3 saldırıda da evim yerle bir edildi. Bu saldırılarda birçok yakın akrabam katledildi. Görümcemin 2 oğlu saldırılar sonucu katledilirken, görümcem ise yaralandı.

Yine Türk ordusunun saldırılarında dayım katledilirken, oğlu ise yaralandı. Dayımın oğlu şu an felçli ve yardıma muhtaç yaşıyor. Türk ordusu son dönemlerde köylerimize dönük saldırılarını artırmış durumda. Evlerimiz saldırılara uğruyor. Bağ ve bahçelerimizi kullanılamaz hale getiriyorlar. Hemen hemen her saldırıda onlarca hayvanımız telef ediliyor.

Son olarak Türk ordusu, Şeladize’de bahçelerinde yaşamlarını idame ettirmek için ektikleri ürünleri toplayan 10 köylümüzü katletti.

'BARZANİ NEDEN SESSİZSİN?'

Türk ordusu HPG gerillalarını bahane ederek köylerimize saldırılar düzenliyor. Her gün insanlarımızı katlediyor ve evlerimizi yıkıyor. Hayvanlarımızı dahi katlediyor. Peki, ey Barzani! Sen neden Türk ordusunun saldırı ve katliamları karşısında sessiz kalıyorsun? Şeladize, Başuré Kurdistan’ın bir bölgesi değil mi? Sizin ses çıkarmanız için kaç Kürt köylüsünün daha katledilmesi gerekiyor?

Türk ordusu daha önce Qendakol'da 45, Zergele’de 8 insanımızı katlettiler, Kortek’te bir aileyi yok ettiler. Ve daha adını sayamayacağım birçok bölge de katliamlar yaptılar. Biz iyi biliyoruz ki Türk devletinin asıl amacı, bizi köylerimizden hatta topraklarımızdan göçertmek. Ancak bedeli ne olursa olsun on yıllardır yaşadığımız bu toprakları, evimizi, bağ ve bahçemizi ve köylerimizi boşaltmayacağız. Canımız pahasına köylerimizde yaşamaya devam edeceğiz.

Barzani şunu iyi bilmeli; biz bugüne kadar Başuré Kurdistan hükûmetinden hiçbir fayda görmedik. Başur hükûmeti zenginleri daha zengin ederken, biz köylüleri daha fazla yoksulluğa mahkûm etti. Bunlar da yetmedi; bizi ölüme de mahkûm etti. Şimdi de diyorlar ki, referandum yapacağız, devlet kuracağız. Kendi topraklarını ve insanlarını koruyamayan bir hükûmet, bir devlet olabilir mi? Barzani ve KDP bir an önce Türk devleti ile kirli ilişkilerine son vermeli ve net bir tutum göstermelidir.

Son olarak tüm Kürdistan halkına seslenmek istiyorum: Kürdistan halkı, Türk devletinin katliamlarına, Barzani ve KDP’nin sessizliğine karşı ayağa kalkmalı ve Başuré Kurdistan’a sahip çıkmalıdır."

'SESSİZ KALANLAR KATLİAMA ORTAK OLUYOR'

Hındırin Aris:

"Türk devleti Kürt düşmanlığından vazgeçmediğini ve vazgeçmeyeceğini her fırsatta ortaya koyuyor. Son olarak Şeladize'de 10 yoksul köylümüzü hava saldırısı ile katlettiler.

Bunu daha önce Behdinan, Şeladize, Qandil ve daha birçok bölgede de yaptılar. Yani Türk devleti evlerimizi, hayvanlarımızı, bahçelerimizi hedef alıyor. Herkes bilir ki biz Başuré Kurdistan köylülerinin tek geçim kaynağı, hayvancılık ve tarımdır. Türk devleti saldırıları ile bu geçim kaynaklarımızı yok ediyor.

Geçim kaynaklarımızı yok ettikleri yetmezmiş gibi yaşam alanlarımızı ve insanlarımızı da savaş uçakları ile parçalamak suretiyle yok ediyorlar. Her fırsatta insan haklarından dem vuran uluslararası ve bölgesel güçler Türk devletinin saldırı ve katliamları karşısında sessiz. Ancak bizi yaralayan, Kürt olduğunu söyleyen, devlet olmaktan dem vuran Barzani ve KDP’nin, Türk devletinin katliam ve yoğunlaşan saldırıları karşısındaki sessizliğidir.

Diğer Başuré Kurdistan partileri de Türk devletinin katliamlarına karşı henüz hiçbir ses çıkarmış değildir. Herkes şunu iyi bilmeli; Türk devletinin katliamları karşısında sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Türk devleti köylülerimizi katlederek insanlık suçu işliyor. Buna karşı tavır sahibi olması gerekenler sessiz kalarak insanlık suçuna ortak oluyor.

Tüm Kürdistan halkı Türk devletinin Başuré Kurdistan’a yönelik artan saldırılarına karşı sokaklara dökülmeli! Bu katliam ve saldırılara karşı sessiz kalanları ne tarih ne insanlık affeder."