Berhem Salih'in 'Cephe'sinden seçim komisyonuna başvuru

YNK 2'nci sekreteri Berhem Salih, öncülüğünde kurulan "Demokrasi ve Adalet Anlaşması Cephesi" seçimler için Yüksek Seçim Komisyonu'na başvurdu.

Güney Kürdistan'da Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) 2'nci sekreteri Berhem Salih, öncülüğünde kurulan "Demokrasi ve Adalet Anlaşması Cephesi" isimli oluşum, Yüksek Seçim Komisyonu'na başvuruda bulundu.

Berhem Salih, sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada "Demokrasi ve Adalet Anlaşması Cephesi"nin başvurusunun Yüksek Seçim Komisyonu tarafından kabul edildiğini belirtti.

Kurdukları cephenin "Kürdistan halkına hizmet etmesini temenni ettiklerini" belirten Berhem Salih, "Demokrasi ve Adalet Anlaşması Cephesi"nin logosunu da tanıttı.

1960 yılında Süleymaniye'de dünyaya gelen Berhem Salih, 2009 ile 2012 yılları arasında Güney Kürdistan Hükümet Başkanlığı ve bir dönem de Irak Başbakan Yardımcılığı görevlerinde de bulundu.

Aynı zamanda Süleymaniye Amerikan Üniversitesi'nin kurucusu olan Berhem Salih, YNK 2'nci sekreterliği görevini de yapmaya devam ediyor.