DBP eş başkanlarından Talabani için taziye mektubu

DBP eş genel başkanları Sebahat Tuncel ve Mehmet Arslan, Celal Talabani için taziye mektubu gönderdi. Mektupta, "Mam Celal'in mücadelesi, yüz yıllar geçse de asla unutulmayacak, ulusal birlik özlemi mutlaka gerçekleştirilecektir" denildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş genel başkanları Sebahat Tuncel ve Mehmet Arslan, yaşamını yitiren YNK Lideri, eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani için eşi Hêro Talabani ve YNK Genel Sekreterliğine taziye mektubu gönderdi.

Mektubun Türkçesi şöyle:

"Sayın Hêro Talabani ve YNK Genel Sekreterliğine

Hayatını Kürt halkının özgürlük ve ulusal birlik mücadelesine adayan, gördüğü bütün baskılara ve zulme rağmen mücadelesinden asla taviz vermeyen Mam Celal Talabani’nin vefatı şahsınız ve aileniz için olduğu kadar, dört parça Kürdistan için, dünyanın her tarafında yaşayan bütün Kürtler için de büyük kayıptır. Bu büyük kayıp nedeniyle bizler de büyük üzüntü içindeyiz.

Eş Genel Başkanımız Sebahat Tuncel’in 1 yıldan fazladır cezaevinde rehin tutulması, benim de Yurtdışına çıkmamın yasaklanmış olması nedeniyle, derin acınızı yanınıza gelerek paylaşamamak da üzüntümüzü arttırmaktadır.

Halkı için çok zor koşullarda büyük hizmetler veren Mam Celal'in mücadelesi, yüz yıllar geçse de asla unutulmayacak, ulusal birlik özlemi mutlaka gerçekleştirilecektir.

Yeri asla doldurulamayacak olan Mam Celal’in hatırası önünde saygıyla eğiliyor, şahsınızda tüm aileye ve halkımıza tekrar başsağlığı diliyoruz."