DBP yaptı, kayyum sahiplendi

Van kayyumu, DBP’li belediye tarafından yapılan çok katlı otoparkı, kendi yaptıkları bir hizmet olarak açmaya hazırlanıyor. Kayyum, otoparkı tümüyle satışa bile çıkardı.

Van’da kayyum, DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımının yüzde 95’i tamamlanan ancak belediyeye kayyum atanmasıyla birlikte çalışmalarına kısa bir süre ara verilen çok katlı otoparkı, kendi yaptıkları bir hizmet olarak açılışını yapmaya hazırlanıyor.

DBP’li Belediye döneminde yapımına başlanan, İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi'nde bulunan 6 bin 682 metrekarelik ve 424 araçlık çok katlı otoparkın, Van'daki park sorununu büyük ölçüde azaltması bekleniyor. Otoparkın hizmete girmesiyle Cumhuriyet ve Kazım Karabekir caddelerinde oluşan çift parkaların önüne geçilmesi beklenirken, ara sokaklarda da yaya trafiğinin rahatlanması hedefleniyor. Araç park alanları, ışıklandırma, araç giriş-çıkış noktalarında son aşamaya gelindi. Yapılacak olan son rötuşlarla birlikte otopark önümüzdeki ay içinde hizmete girecek. Çok katlı otopark, araya deprem girmesine ve ihaleyi alan firmanın işi aksatmasına rağmen 2016'ya kadar yüzde 95 oranında tamamlandı. Çok katlı otoparkta çalışmalar sürerken Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandı. Otoparkın kalan bazı ufak işlerini tamamlayan kayyum, şimdi de ‘DBP’li belediyenin bitiremediğini biz bitirdik’ diyerek otoparkı kendi hizmeti olarak Van halkına sunuyor.

Kayyum halka bunları söylerken bir yandan da çok katlı otoparkı satışa çıkardı. Çok katlı otoparkın kime peşkeş çekileceği belli değil.

BOZBAY: PARSEL PARSEL SATIYORLAR

Konuyla ilgili konuşan Van Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Cahit Bozbay, kayyumların bir talan politikasıyla DBP’li belediyelere ait bir çok hizmeti süratle yok etmeye çalıştığını ancak DBP’li belediyenin yaptığı bazı hizmetleri de kendi yaptıkları hizmetler gibi sunduğunu söyledi. Van halkının iradesine darbe yapıldığını, Van’ın dışarıdan atanan memurlarla yönetildiğini kaydeden Bozbay, “Sömürge memurları şimdi sömürge zihniyetiyle Van’ı parsel parsel satıyorlar. Van halkına ait ne varsa peşkeş çekiyorlar. Söz konusu otopark da peşkeş çekilecek. Yapımının yüzde 95’i belediyemiz tarafından yapılan otoparkı kendi hizmeti gibi açmaya hazırlanıyorlar ve bir yandan da satışa çıkardılar. Halkımız, kayyumun tüm politikalarına karşı duyarlı olmalı" dedi.