Dersim’de gerilla eylemi: 8 asker öldürüldü

HPG gerillaları Dersim’de 4 koldan Türk askerlerine yönelik eylem düzenledi. Gerillaların eylemlerinde 8 asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG BİM, Dersim’de HPG gerillalarının Türk ordusunun bir birliğini denetim altına alarak, 4 koldan eylem gerçekleştirdiğini kaydetti.

HPG BİM’in Dersim’deki eyleme ilişkin açıklaması şöyle: “Dersim merkeze bağlı Xelasor tepesindeki TC ordusunun bir birliğini denetim altına alan güçlerimiz 23 Mayıs günü saat 14.00’de 4 ayrı koldan eylem gerçekleştirmiştir. Birinci eylem kolu; ferdi silahlarla askerlerin toplandığı esnada yakın mesafeden etkili vuruşlar yapmıştır. Yine güçlerimiz askerlerin bulunduğu bir çadırı da etkili bir şekilde vurmuştur. Burada 4 asker öldürülmüştür.

İkinci çadırı da hedef alan güçlerimiz bu çadırda da 1 askeri öldürmüş 3 askeri de yaralamıştır. Tepeye giren güçlerimiz; düşmanın birlik komutanının bulunduğu çadırı ve yanında bulunan mevziiyi de etkili bir şekilde vurmuştur. Diğer eylem kolları ise tepede bulunan mevzileri ve tepeden kaçan askerleri vurmuştur. Bu vuruşlarda ise 3 asker öldürülmüş 2 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra TC ordusu ölü ve yaralılarını Skorsky tipi helikopterlerle Dersim merkeze götürmüştür. Bu eylemde Kemal arkadaşımız şehit düşmüştür. Toplamda 8 askerin öldüğü bu eylem Dersim’de şehit düşen arkadaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir.

Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Kemal Berxwedan
Adı Soyadı: Agit İpek
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Halise – Mehmet Sait
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Mayıs 2017 / Dersim”