'Devrim komploya büyük yanıttır'

HPG ve YJA Star gerillaları, Öcalan'ın uluslararası bir komployla 19 yıl önce çıkarıldığı Rojava'da bugün devrim yaşandığına dikkat çekti.

HPG ve YJA Star gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürdistan halkına karşı 9 Ekim 1998'de startı verilen uluslararası komplonun akamete uğratıldığını belirterek, Öcalan'ı özgürleştirene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

HPG ve YJA Star gerillaları, komplonun 19. yıl dönümünde vesilesiyle ANF'ye konuştu. YJA Star gerillası Avinar Merivan, komplonun çeşitli biçimleriyle devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Düşmanlarımız, Hareketimizi tasfiye etmek ve halkımızı katliamlardan geçirmek istiyor. Ancak buna karşı Hareketimiz her geçen gün daha büyüyor. Önderliğimiz şahsında başlayan bu komplo, halkımızın direnişi, Önderliğimizin duruşu ve ideolojisi ile Hareketimizin her geçen gün büyümesi sayesinde akamete uğratıldı. Düşmanlarımızın ilk planlaması boşa çıkarılıp amaçlarına ulaşmaları engellendi. Komplo, bugün de kendini sürdürmek istiyor. Ancak mutlak tecritle de bizi Önderliğimizden koparamayacaklar. Önderliğimiz özgür olana kadar mücadelemiz devam edecektir.”

KOMPLO MAHKUM EDİLDİ

HPG gerillası Brûsk Civiyan, komplo dönemini hatırlatarak, Öcalan şahsında Kürt halkı ve Kürdistan Özgürlük Hareketi'nin tasfiye edilmek istendiğini, ancak bunun başarılamadığını söyledi. Öcalan'ın yanı zamanda geliştirdiği yeni paradigmayla komployu ideolojik olarak da mahkum ettiğini kaydeden Civiyan, "Biz Kürt halkının özgürlük savaşçıları ve Önder Apo’nun fedaileri olarak bu komployu tamamen bitireceğiz; Önder Apo ile Kürt halkını özgürleştireceğiz. Bunun için eylemlerimizi büyüterek zafere ulaştıracağız.”

ROJAVA DEVRİMİ O'NUN ESERİ

Mahir Destina ise Öcalan üzerindeki mutlak tecridin komplocuların pes etmediğini gösterdiğini, ancak halk ve Hareket olarak bunu da aşacaklarını belirtti. "Her ne kadar 9 Ekim Komplosu'ya Önder Apo’yu Suriye’de çıkartan güçler sonuç almak istese de başarılı olamadılar. Çünkü bugün Rojava ve Kuzey Suriye’de yaşayan halklar, Önder Apo’nun felsefesi ve ideolojisiyle Demokratik Konfederalizmin temelini attılar ve bir halk devrimini gerçekleştirdiler" diye Mahir Destina, şunun altını çizdi: "Devrim, komploya büyük yanıttır. Önder Apo’nun fedaileri olarak da komplo ve komplocu güçlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”

ÖZGÜRLÜK YILI OLACAK

HPG gerillası Şaho Germiyan, komploda Kürt ihanetçilerin desteğine de işaret ederek, başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının özgür geleceğinin karartılmak istendiğini söyledi. "Ancak bu komplo, Kürt halkının serhildanları, Önder Apo’nun büyük direnişi ve Kürt Özgürlük Hareketi'nin mücadelesiyle boşa çıkarıldı ve bitirilmesi için mücadele ediliyor" diyen Germiyan, Rojava Kürdistan’ında bir devrim yaşandığına dikkat çekti. Germiyan, şunları ekledi: "Önderliğin ideolojisi ışığında Kuzey Suriye’de halklar ortak bir devrimi soluyor. Bu direniş ve mücadele ile içinde bulunduğumuz yıllar, özgürlüğün sağlandığı yıllar olacak. Mücadelemizi soluksuz yükselteceğiz."