DTK: 4 Nisan'da güneşin doğduğu yerde buluşalım!

Öcalan'ın doğum gününü kutlayan DTK, "Sayın Abdullah Öcalan’ın doğumu Kürt halkının da doğumu ve yeniden var olmak için mücadelesini başlattığı bir millattır" dedi. DTK, 4 Nisan'da Amara'ya çağırdı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 68. doğum günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajda şöyle denildi:

"Ortadoğu, Türkiye ve Kürdistan’da tarihi günlerden geçtiğimiz süreçleri yaşıyoruz. Bu tarihi günler hem baskı, zulüm, katliam, yok sayma, asimilasyon ve kaosun en had safhaya çıktığı süreçler olduğu gibi, hem de tüm olumsuzluklara rağmen umudun, direnişin ve mücadele ruhu ve pratiğinin en fazla olduğu bir süreçtir.

Ortadoğu ve Kürdistan halklarının önder olarak kabul ettiği Sayın Abdullah Öcalan’ın 4 Nisan 2017'de 68. doğum gününü tüm halklarla bulunduğumuz her yerde ve doğduğu Amara köyünde umudumuzun, direnişimizin ve mücadelemizin ışığı olduğu gerçeğiyle kutlayacağız.

Ortadoğu ve Kürt halkının barış umudu olan Sayın Öcalan 18 yıldır İmralı Cezaevi’nde tek başına tutulmaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan uygulamaların en ağırının uygulandığı İmralı Cezaevi sistemi, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın tecritte tutulduğu ve dünyada benzeri olmayan bir cezaevi sistemidir.

Dünyada benzeri olmayan böyle bir tecritte olmasına rağmen tüm halkların umudu, direnişi ve mücadele gerekçesi olan Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlük, güvenlik ve sağlığının tüm halkımızın yaşam amacı olduğunu belirtmek isteriz.

Sayın Abdullah Öcalan’ın doğumu Kürt halkının da doğumu ve yeniden var olmak için mücadelesini başlattığı bir millattır. 

'AMARA'DA BULUŞALIM'

Barışın, kardeşliğin, demokrasinin mimarı ve düşüncelerinin tüm dünyada kabul gördüğü halkların önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan gününü tüm halklarımızla, kadınlarla ve gençlerle büyük bir coşku halayında bir araya gelerek kutlayacağız. Bu kutlama için 4 Nisan günü Amara’da, direnişin ve güneşin doğduğu yerde hep birlikte aynı halayda buluşmaya çağırıyoruz."