DTK’den Talabani için başsağlığı mesajı

DTK: Bütün yaşamını Kürdistan halkının özgürlük davasına adayan Mam Celal Talabani’nin liderliğine en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda aramızdan ayrılması halkımızın mücadele yaşamında büyük bir boşluk oluşturacaktır.

Kürt siyasetçi Celal Talabani’nin vefatına ilişkin açıklama yayınlayan DTK, “Bütün yaşamını Kürdistan halkının özgürlük davasına adayan Mam Celal Talabani’nin liderliğine en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda aramızdan ayrılması halkımızın mücadele yaşamında büyük bir boşluk oluşturacaktır.” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi, Kürdistan halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinin önderlerinden, Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin vefat etmesinin Kürt halkını derin bir üzüntü içerisinde bıraktığını belirtti.

DTK açıklamasında şunalar yer verdi:

“Bütün yaşamını Kürdistan halkının özgürlük davasına adayan Mam Celal Talabani’nin liderliğine en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda aramızdan ayrılması halkımızın mücadele yaşamında büyük bir boşluk oluşturacaktır.

Yaşamı boyunca büyük zulümler, işkenceler ve sürgünler yaşayan, ama onurlu ve büyük bir direnişle özgürlük mücadelemizin kesintisiz bir şekilde bu günlere taşınmasında tarihsel bir rol oynayan Mam Celal Talabani’yi halkımız asla unutmayacaktır.

Mam Celal Talabani’nin çocukları, torunları ve ardılları olan Kürdistan gençliği, kadını ve top yekun Kürdistan halkı onun bıraktığı miras ve değerleri sahiplenerek, yaşamını adadığı özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracaktır. Bu duygu ve inancımızla Mam Celal Talabani’nin ailesine, mücadele arkadaşlarına ve dört parça Kürdistan Halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyor Allahtan rahmet diliyoruz.”