DTK’nin 8. olağan kongresi başladı

DTK, “Özgür Kürdistan için Gün Birlik Günüdür” şiarıyla gerçekleştirdiği 8’inci Olağan Kongresi’ni başladı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), “Özgür Kürdistan için Gün Birlik Günüdür” şiarıyla 8’inci Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. DBP Diyarbakır İl binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede, PKK Lideri Abdullah Öcalan, Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, Silopi’de sokağa çıkma yasağı sırasında katledilen ve cansız bedeni 7 gün boyunca sokak ortasında kalan Taybey İnan’ın posterleri asıldı. Salona, “Özgür Önderdik, Özgür Kürdistan, Özgür Ortadoğu”, “DTK Kürdistan'da Tüm Halkların ve İnançların Ortak Kongresidir” , “Önderlikle Mutlaka Kazanacağız” ve “Sara'lardan Seve'lere Özgürlüğe Yürüyoruz” yazılı pankartlar asıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, DTK Eş Başkanı Leyla Güven, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ve HDP’li çok sayıda milletvekili, TJA aktivistleri, DTK delegeleri ve çok sayıda Kürt siyasetçi kongreye katıldı. Kongreyi yönetecek Divan Kurulu olan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik Ruken Kılıç, Mehmet Nuri Özdmeir, Teodora Özdemir ve HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan’ın seçilmesi ardından kongre saygı duruşu ile başladı.

Divan Kurulu Başkanı Leyla Birlik, Ortadoğu’da yeni bir sürecin başladığını belirterek, “Biliyoruz ki; sistem emellerini yerine getirmek için her yola başvuruyor. Bu vahşi güçlere karşı, Kürt hareketi amansız bir mücadele yürütüyor. Bunun en büyük berhemi ise DTK’dir. DTK, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve özgürlük şehitlerinin fikir ve düşünceleri sonucunda kurulmuştur. Ortadoğu’da yeni bir süreçte, işgalci güçler halklar ve toplum arasında kutuplaştırma yaratıyor ve bir birlerini katletmeyi amaçlıyor” dedi.

Halklar arasında ölüm tohumlarının ekildiğini dile getiren Birlik, “Kentlerimizde yasaklar ilan edildi, çocuklarımız bodrumlarda yakılarak katledildi. İki gün önce yaşamını yitiren Hatun Ana’ya biraz toprağı çok gördüler. Ancak Kürt halkı hiçbir zaman boyun eğmedi. Mehmet Tunç’unun sesini hiçbir zaman kulaklarından eksik bırakmayacağız. Mehmet Tunç’un mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizler dışarda, tutuklu Kürt siyasetçiler zindanlarda mücadele edecektir” diye konuştu.

Kongre konuşmalar ile devam ediyor…