Dursun: Güngören ve Yayginyurt köylerine sahip çıkalım

Ağrı ve Tendürek dağlarında operasyonların aralıksız sürdüğünü belirten HDP Ağrı il Eş Başkanı Dursun, "Türk ordusu gerillalar karşısında ağır darbeler almakta, şimdi de Güngören ve Yayginyurt köyleri boşaltılmak isteniyor” dedi.

Ağrı'nın Diyadin ve Bazid ilçeleri ile Van'ın Başkale ilçesi arasında bulunan Tendürek dağlarında Türk ordusunun operasyonları günlük olarak devam ettiriliyor. Alınan bilgilere göre sivil vasıtalar ile özel harekatçılar ve korucular bölgeye sevk edilmekte. Öte yandan gerillalar karşısında ağır darbeler alan Türk ordusu, Ağrı'nın köylerini boşaltmaya çalışıyor. En son Bazid ilçesine bağlı 10 köye boşaltma için tebligatlar yollandı.

Köylerin boşaltılması ve yapılan operasyonlara ilişkin HDP Ağrı il Eş Başkanı Yılmaz Dursun ANF’ye konuştu.

’1990'LARIN ZULMÜ TEKRARLANIYOR’

Ağrı ve Tendürek dağlarında operasyonların sürdüğüne dikkati çeken Dursun, şunları belirtti:

"Türk ordusu gerillalara karşı yenilince, gene kirli politikalarını devreye koymaktadır. 1990'larda gene aynı politikalar ile birçok Kürt köyünü boşatıp yaktılar. Şimdi de aynı politikalar ile iş başındalar. Bir aya yakın bir süredir şiddetli çatışmalar yaşanmakta ve askerler sivil halkı mağdur etmektedir. Bazid'e bağlı bütün köyler ve yaylalar yasak ilan edilmiş ve burada yaşayan halk sürgün edilmektedir. 1990'larda yaşanan zulüm tekrarlanmaktadır.”

'AMAÇLARINA ULAŞMAYACAKLAR'

AKP’nin köyleri boşaltma politikaları ile amacına ulaşamayacağını belirten Dursun, şunları da söyledi:

"1990'larda yapılan köy boşaltmaları ve yakmaları ile devlet amacına ulaşamamıştır. 40 yıldır sürdürülen mücadelenin ardından devlet gene aynı politikalar ile iş başında. 1993'te Bazid'e bağlı birçok köy ve mezra baskılar ve koruculaştırma politikaları ile boşaltıldı ve yakıldı. Fakat bütün bunlara karşı halk hiçbir şekilde topraklarını terk etmedi ve topraklarına daha fazla sahip çıktı. Böylesi politikalar ile hiçbir zaman amaçlarına ulaşmayacaklardır ve biz de topraklarımızda bize zulmedilmesine asla izin vermeyeceğiz.”

‘GERİLLA AİLELERİNE DÖNÜK KİRLİ YÖNTEM UYGULANIYOR'

Türk ordusunun gerillalara karşı yenilgisine değinen Dursun, "Aylardır Türk ordusu Tendürek dağlarında operasyonlar yapmakta. Günlük özel güç ve korucu takviyesi bölgeye yapılmakta. Fakat hiçbir ilerleme kaydedemediler. Şimdi de devlet kirli oyunlar ile gerilla ailelerine baskılar yapmakta. Türk polisi ailelerin evlerine baskınlar yapmakta ve ‘çocuğunuzu öldürdük, gidin cenazesini alın’ gibi kirli yöntemlere başvurmaktalar. Ağrı halkı oyunlara gelmemelidir ve devletin oyunlarına karşı duyarlı olmalıdırlar.”

'KÖYLERE SAHİP ÇIKALIM’

Köyleri boşaltma politikalarına karşı Ağrı halkına çağrıda bulunan HDP Ağrı il Eş Başkanı Yılmaz Dursun, "Devlet Tendürek dağlarında yenilgiye uğramıştır. Şimdi de bölgemizi insansızlaştırmak istemektedirler. Ağrı halkımız bunlara karşı durmak için yönlerini Güngören ve Yayginyurt köylerine vermelidir. Biz de HDP olarak 1990'larda uygulanan politikaların tekrardan sonuca gitmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.