Ezîz Mihemed son yolculuğuna uğurlandı

Irak Komünist Partisi eski genel sekreteri Ezîz Mihemed, Hewlêr'de son yolculuğuna uğurlandı.

 

93 yaşında hayata veda eden Irak Komünist Partisi eski genel sekreteri Ezîz Mihemed, Hewlêr'de çok sayıda kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Aralarında Kürdistan Komünist Partisi, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Tevgera Azadî, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Sosyalist Partisi, Kürdistan Emek Partisi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katıldığı merasimin ardından Mihemed, Girê Reş Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Merasimde konuşan Irak Komünist Partisi Genel Sekreteri Raid Fehmî, Mihemed'in vefatının Komünist Parti ve Kürdistan halkı için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Bizler büyük bir siyasetçi ve barışseveri uğurluyoruz" dedi. Tevgera Azadî ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına okunan mesajların ardından Mihemed'in cenazesi toprağa verildi.

1924 yılında Hewlêr'in Bêrkot köyünde dünyaya gelen ve 1941 yılında Hêvî Derneği'nde siyasi çalışmalara başlayan Mihemed, 1948-1958 yılları arasında da zindanda kaldı.

Cezaevinden çıktıktan sonra Irak Komünist Partisi'nin sekreterliğine seçilen Mihemed, 1993 yılında kadar sekreterlik görevini yürüttü. 2007 yılında "Lenin Ödülü"nü de alan Mihemed, Ortadoğu'nun tanınan komünist siyasetçilerinden biriydi.