Fuat Aliko'nun temsilcisi ihaneti savundu!

Fuat Aliko’nun Amude’deki parti meclisi üyesi ve temsilcisi Enver Naso, AKP ile ilişkileri ve ihanetlerine ilişkin itiraflarda bulundu.

Fuat Aliko’nun Yekiti Partisi'nin merkez komitesi üyesi ve Amude’de yaşayan Enver Naso, Roz News adlı internet sitesine verdiği röportajda itiraflarda bulundu. Naso, 16 Nisan'da yapılacak Kürtler ile ezilenler, sömürülenler tarafından diktatörlük olarak değerlendirilen referandumda Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’yi desteklediklerini söyledi. RTE’nin tek adam olarak Türkiye ve Kürtler için daha çok yararlı olacağı itirafında bulunan Naso, Erdoğan’ın Kürt sorununa yaklaşımını da herkesten daha olumlu, çözüm üreten olarak gördüklerini söyledi. Naso, Erdoğan ile Türkiye’de demokratik adımlar atıldığını iddia ederek, yakılıp, yıkılan kentler ve ilçeler ile bodrumlarda yakılarak katledilen insanların sorumluluğunun da Erdoğan’da olmadığını söyledi.

'TÜRKİYE BİZİ EĞİTİYOR!'

Bir süre önce ENKS içinde Siyabend Haco’nun başını çektiği ve Fuat Aliko ile H. Beşar’ın kendilerini temsil etmediği şeklinde açıklamalar yapmasına da cevap veren Naso, şu itiraflarda bulundu: "SUK içinde Hekim Beşar ve Fuat Aliko ile Cenevre görüşmelerinde yer almalarına devam edecekler. Siyabend Haco’nun temsilcilerin değişmesi gerektiği yönündeki açıklamaları kişisel çıkar ve hedeflerden kaynaklı açıklamalardır. Cenevre'deki görüşmeler devam ediyor, Sayın Beşar ile Aliko bu görüşmelerde bizi temsil ediyorlar.” 

Naso’nun itiraflardan biri de, Rojava peşmergesi denilen çetelerin Türkiye ile ilişkileri oldu. Naso, Rojava peşmergesi denilen çetelerin er ya da geç Rojava’ya gireceklerini iddia ederek, bu çetelerin Türkiye tarafından eğitildiğini, bunun da yanlış olmadığını itiraf etti. Naso bu konuda şunları söyledi: "Peşmergelerimiz er yada geç Rojava’ya gelecekler. Peşmergelerimizi Türkiye eğitiyor. Bu çok yanlış bir şey de değil. Yanlış olması bir yana biz Türkiye’nin verdiği destekten dolayı onlara teşekkür ediyoruz.”