Gabar’da YJA Star gerillalarından eylem

YJA Star gerillaları, Şırnak’ın Gabar Dağındaki Zivingê taburuna yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde 2 asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Şırnak, Çukurca’daki gerilla eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

HPG BİM açıklamasında şunlar belirtildi: “1 Haziran günü saat 16.00’da YJA Star güçlerimiz işgalci TC ordusunun Şırnak’a bağlı Gabar dağındaki Zıvıngê taburuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Taburda bulunan bina ve mevziilerin isabetle vurulduğu eylemde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür.

1 Haziran günü saat 11.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesinde bulunan işgalci TC ordusu mevzilerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Ölü ve yaralı asker sayısının netleştirilemediği eylem ardından işgalci TC ordusu tepenin çevresini obüs ve havan toplarıyla rastgele bombalamıştır.

1 Haziran günü 08.30 ile 09.00 saatleri arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’nın Avaşin bölgesine bağlı Şukê mıntıkasını bombalamıştır.”