GÖRÜNTÜLÜ

Gerillalar: 4 Nisan Kürtlükten utanmaya son verdi

Gerillalar, Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'ı kutlayarak, "4 Nisan; Kürtlükten utanan, kendi gerçeğinden utanan, kendi olmaktan çıkan bir halkı var etti.

4 Nisan ezilen halkların yeniden doğuşudur. Bugünü sisteme karşı savaşımın sembol günü olarak nitelendirebiliriz" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan, her yıl tüm Kürdistan’ın dağlarında, ovalarında büyük bir coşku ile kutlanır. Kürdistan dağlarında da gerillalar 4 Nisan vesilesiyle duygu ve düşüncelerini ANF ile paylaştılar...

'BİZİ BİZE TANITTI'

Gerilla Agid:

"Başaşağı giden bir halkın tarihi Önder Apo ile ayaklar üstüne çıkarılıp yaşam buldu. 4 Nisan; Kürtlükten utanan, kendi gerçeğinden utanan, kendi olmaktan çıkan bir halkı var etti. Bizi bize tanıttı. Bugün Kürdistan Devrimi her geçen gün büyüyorsa Önder Apo sayesindedir. Her şeyi ona borçluyuz. Bütün önderlikler doğuşunda halkının doğuşunu barındırıyor. Bizimkisi de bu temelde toplumsal bir doğuştur. Önderliği görmesek bile Önderliğin militanı olmak, onunla aynı çağda bile yaşamak bizim için bir lütuftur.”

'SİSTEME KARŞI SAVAŞIMIN SEMBOL GÜBÜ'

Gerilla Sozdar:

"4 Nisan ezilen halkların yeniden doğuşudur. Tüm Kürtler için kutsaldır. Önder Apo’nun yaşamına baktığımız vakit çocukluğundan şimdiye kadar hep bir mücadele içerisinde olduğunu görebiliyoruz. Küçük yaşlarda adaletsizliğe karşı tek başına mücadele etmiş ve bu mücadeleyi günümüze kadar büyük bir özgürlük hareketi haline getirmiştir. Onun için; bugünü sisteme karşı savaşımın sembol günü olarak nitelendirebiliriz.”

'ÖZGÜRLÜK YILI YAPACAĞIZ'

Gerilla Zinar:

"Yeni 4 Nisan'ı Önder Apo’ya ve ezilen halklara özgürlük yılı yapacağız. Mücadele her geçen gün büyük emeklerle örülüyor ve mutlaka başarıyla taçlandırılacak. Gerilla bu yeni doğuş yılında büyük bir savaşım yürütecektir. Yeterli gücümüz, hakikat çizgimiz ve onurlu bir halkımız var. Her alan bizler için bir mücadele alanıdır. Önder Apo’nun büyük özgür yaşam paradigması çerçevesinde mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bugünkü bütün kazanımlarımızı Önder Apo’nun doğuşuna borçluyuz ve bu doğuşun her zaman savaşçıları olarak yaşayacağız."

'KADIN DEVRİMİNİ YARATTI'

Gerilla Diren:

"4 Nisan’ın yarattığı önemli çizgilerden biri de kadın özgürlük hareketidir. Kimsenin adım bile atamadığı kadın sorununda, Önder Apo; mücadelenin merkezine alarak büyük çıkışlar gerçekleştirdi. O emekler sonucunda; bugün Ortadoğu’da savaşan özgür kadın gerçekliği; Kürt kadınında yaşam buldu. 4 Nisan; Önder Apo ile birlikte kadının yeniden yaşama gözlerini açmasıdır. Bizler YJA Star gerillaları olarak bu emeğin, yaşamın her zaman koruyucusu olacağız."

'4 NİSAN'DA DİKTİĞİMİZ FİDANLAR BÜYÜYOR...'

Gerilla Ozan:

"Dağlarda bazen yüz yıllık bir çınar ağacı savaş uçaklarının saldırıları sonucu ölüyor. Düşmanınız Kürdistan dağlarında tek bir ağacın bile yeşermesini, yaşam bulmasını istemiyor. Şimdiye kadar birçok orman, böyle saldırılara maruz kaldı. Bu duruma en büyük cevabımız savaşımızdır tabii ki. Şimdi dağlarda; sadece 4 Nisan'da dikilen binlerce ağaç var. Her bir ağaç da sisteme karşı mücadeleyi büyütüyor kendisiyle. Ayrıca Kürdistan'da ekolojik toplum yaşamının kurucusu olan Önder Apo’ya verilebilecek en güzel hediyelerden biri de; bir fidan dikmektir.”

TUTSAKLAR SELAMLANDI

Son olarak, 4 Nisan'ı büyük hedef ve amaçlar doğrultusunda kutlayacaklarını belirten gerillalar, şunları söyledi: "Her zamankinden büyük bir savaş yürüteceğiz bu yıl. Kesinlikle kazanacağız. Bu 4 Nisan yılını Önder Apo’ya, tüm ezilen halklara, şu an mevzilerde savaşan, zindanlarda açlık grevinde direnen yoldaşlarımıza kutluyoruz. Devrimin, mücadelenin sözünü tekrarlıyoruz."