Gerillalar, Talabani ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu

HPG ve YJA-Star komutanlarından oluşan gerilla heyeti, Mam Celal'in eşi Hêro Îbrahim Ehmed'e de başsağlığı ziyaretinde bulundu.

HPG ve YJA-Star Kerkük Komutanlığı'ndan bir heyet, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Sekreteri Celal Talabani için Süleymaniye'de kurulan taziyeyi ziyaret ettikten sonra Mam Celal'in eşi Hêro Îbrahim Ehmed'e de başsağlığı ziyaretinde bulundu. HPG ve YJA-Star komutanları, Hêro Îbrahim Ehmed'e PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan'ın gönderdiği başsağlığı mektubunu okudu.

HPG Kerkük komutanlarından Bawer Serhat, Botan Diren, Botan Amed ve Cesur Jiyan ile YJA-Star Kerkük Komutanı Nûheyla Siwerek'in de aralarında olduğu HPG ve YJA-Star heyeti, Hêro Îbrahim Ehmed tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan HPG komutanlarından Bawer Serhat, Mam Celal'in tüm Kürdistan için mücadele ettiğini vurgulayarak, "Onun vefatı hepimiz için çok büyük kayıp oldu" dedi.

KARAYILAN’IN MEKTUBU OKUDUN

HPG ve YJA-Star gerillaları daha sonra PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan'ın Talabani ailesine hitaben kaleme aldığı başsağlığı mektubunu okudu. Hêro Îbrahim Ehmed de heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

HPG ve YJA-Star gerillaları Hêro Îbrahim Ehmed ve Talabani ailesine gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından Mam Celal'in Debaşan Tepesi'ndeki mezarını ziyaret etti.