Hakkari, Ağrı ve Şırnak’ta gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şırnak, Hakkari ve Ağrı’daki gerilla eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

HPG sitesinde yer alan açıklamaya göre, Hakkari’de 2, Şırnak’ta 4 ve Ağrı’da 2 asker öldürüldü.

HPG ayrıca, ‘’Amed’de Türk devletine ajanlık yapan M. Devran Ayırbaz isimli şahıs cezalandırıldı’’ dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) açıklaması şöyle:

GEVER’DE 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesinin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, 12 Ekim günü saat 12.50’de Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Sivri tepesinden Çarçella alanına doğru yapılan yol çalışmasının güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. İki koldan ateş altına alınan düşman birliğinde tespit edilen 2 asker öldürülmüş, isabetli bir şekilde vurulan 2 mevzii de imha edilmiştir.

Gerilla güçlerimiz, eş zamanlı olarak Sivri tepesinde konumlanan düşman birliğini de hedeflemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından yol çalışmasına durduran işgalci güçler, alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

ESENDERE’DE OPERASYON

8 Ekim günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Esendere alanında bulunan Şişemzi, Xurekan ve Zerelli köylerini bombalamıştır. Bombardıman ardından alanda operasyon başlatan işgalci güçler Şişemzi ve Xurekan köylerini basmıştır. 11 Ekim günü köylerden geri çekilen işgalci güçler, gizli birlikler ile alandaki operasyonu devam ettirmektedir.

ŞIRNAK’TA EYLEM: 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

11 Ekim günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Gırê Kaplan, Gundê Piran, Gundê Mihrê, Gundê Hozê, Gırê Rızdê mıntıkalarında bir operasyon başlatmıştı. 12 Ekim günü güçlerimiz, bölgedeki operasyonun iki birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliklerinde tespit edilebilen 4 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır.

BAZİD’DE 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

12 Ekim günü Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Serêkani karakolu yakınlarında düşmanın gizli bir birliği güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Bir süre denetimde tutulan düşman birliği aynı gün saat 11.00 sularında hedeflenmiştir. Yakın mesafeden vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür.

‘AMED’DE AJAN CEZALANDIRILDI’

Düşman ile işbirliği yaparak arkadaşlarımızın şahadetinde rolü olan Mehmet Devran Ayırbaz adlı bir şahıs 11 Ekim günü güçlerimizce Amed’te cezalandırılmıştır.