Hastanedeki Yalavuz: Askerler işkenceyle öldürmek istedi

Lice'de Türk askerlerinin gözaltına aldığı alıp işkence yaptığı ve elinden kaçırdığı Mesut Yalavuz, "Beni vurdular, işkence ile öldürmek istediler. Kaçmak zorunda kaldım" dedi.

Amed'in Lice ilçesine bağlı Türeli (Beşişte) köyüne 19 Haziran'da yapılan siyasi soykırım operasyonunda Türk askerlerinin önce gözaltına aldığı, sonra kaçtığını iddia ettiği, ancak bir gün sonra karnından vurulmuş halde arazide bulunan Mesut Yalavuz, annesine konuştu. Bağırsak ve karaciğeri zarar gören Yalavuz, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde.

ANNESİNE ANLATTI

Dihaber'in haberine göre, ameliyat sonrası bilinci yerine gelen Yalavuz’un annesi Raife Yalavuz, kısa süreli de olsa çocuğuyla görüşebildi. Anne Yalavuz, oğlunun zor konuştuğunu, olaya dair “Saat 18.30’da beni işkence ile öldürmek istediler. Elimden gelen tek şey kaçmaktı. Bu yüzden kaçarken vurdular. Vurulu halde kaçtım. Daha sonra nerede düştüğümü bilmiyorum” dediğini aktardı.

'SAVCI OĞLUMLA GÖRÜŞMEMİ YASAKLADI'

Oğlunun yoğun bakım ünitesinde ayak ve elleri kelepçeli bir şekilde tedavi edildiğini söyleyen Anne Yalavuz, bunu kabul etmediklerini vurguladı. Yalavuz, doktorlardan aldıkları bilgiye göre, oğlunun durumunun ciddiyetini koruduğu, ancak çabuk iyileşmesi için ayakta 3-4 kez gezdirilmesi gerektiğini söyledi. Dün yaptıkları görüşmeden sonra savcılığın oğlu ile görüşmeyi yasakladığı ve ayakta gezdirilmemesi için askerlere emir verdiğini de sözlerine ekledi.

Anne Yalavuz, oğlunun çabuk iyileşmesi için tedavisiyle yakından ilgilenmeleri gerektiğini, getirilen gezdirilmeme ve görüştürülmeme yasağı için savcılığa dilekçe vereceklerini söyledi.

RAMAZAN YALAVUZ DA 4 GÜNDÜR GÖZALTINDA

Yine aynı gün bahçesini sulamaya giden ve orada askerler tarafından omuz ve ayağından vurulan Osman Yalavuz ise, dün akşam saatlerinde yoğun bakımdan çıkarılarak normal servise alındı. Yalavuz'un vurulduktan sonra yapılan işkencede sol kolunun kırıldığı öğrenildi.

Osman Yalavuz’un babası Ramazan Yalavuz da olaydan bir gün sonra köyde gözaltına alınarak, Lice İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilmişti. 4 gündür gözaltında tutulan Baba Yalavuz’un hasta olduğu ve sürekli bayıldığı öğrenildi.

Lice, Hazro ve Kulp’ta dün akşam itibarıyla “sokağa çıkma yasağı"nın kaldırılması sonrası askerlerin köylerden kısmen çekildiği öğrenildi.