HDP’li olduğu için iş yerini yıktılar

Edremit Kayyumu, HDP'li Hekim Özdemir adlı vatandaşın iş yerini yıktı. Özdemir, 600 bin TL zarara uğradığını söyledi. 

DBP’li Edremit Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Atıf Çiçekli, daha önce Edremit sahilinde HDP’ye oy veren kişilerin iş yerini yıkarken, aynı yerde bulunan AKP’lilerin iş yerlerine ise dokunmadı; şimdi de Hekim Özdemir adlı yurttaşın iş yerini yıktı.

AKP’lilerin şikayeti üzerine iş yerinin, kayyum tarafından yıktırıldığını ifade eden Özdemir, “İki katlı iş yerim; 170 metre kare salon ve depo, dozer ve kepçelerle yerle bir edilmiş. İş yerimde bulunan tüm eşyalarım da tahrip edilerek alınmış. Ayrıca iş yerimin bahçesinde bulunan çocuk parkını bile söküp götürmüşler. Bunların yaptığı talandır ve düşmanca bir tavırdır” dedi.

İş yeri yıktırıldığı zaman kendisine haber verilmediğini ifade eden Özdemir, şöyle konuştu: “İş yerimin korsanca yıktırılmasının tek nedeni var; o da benim HDP’li olmam. Bunu bildikleri için iş yerimi yıktılar. Burada AKP’lilerin de yeri var ama hiç birine dokunmuyorlar. Yapılan yıkım hukuksuzdur. Hiçbir muhatap bulamadım. İş yerimi keyfi bir şekilde yıktıkları için yaptığım girişimler sonuçsuz kaldı. Kayyum başta olmak üzere hepsi hakkında suç duyurusunda bulunacağım.”