Hemdin: Özgürlüğün sembolü Öcalan'dır

Kerkük Özgür Yurttaş Hareketi Eş Başkanı Reyhan Hemadi Hemdin, 9 Ekim Komplosu'nu kınayarak, özgürlüğün sembolü olarak Öcalan'ı işaret etti. Hemdin, Kerkük'teki mitinge katılım çağrısında bulundu.

Özgür Yurttaş Hareketi Kerkük Eş Başkanı Reyhan Hemadi Hemdin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası 9 Ekim Komplosu'na ilişkin bir açıklama yaptı. Hemdin, "Boşa çıkarılan komployu, Önderliğimizi özgürleştirerek yok edeceğiz” dedi.

'ÖNDERLİĞİMİZİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Komployu çeşitli etkinliklerle protesto edeceklerini belirten Hemdin, "Önderliğimize karşı gerçekleştirilen bu komplo halkımıza, başta Kerkük’teki halklar olmak özgürlük isteyen tüm halkları karşı geliştirilmiş bir komplodur. Komployu boşa çıkarıp tamamen yok etmek için Önderliğimizi özgürleştireceğiz. 12 Ekim'de kitlesel bir mitingle komployu lanetleyeceğiz” diye konuştu. 

Kerkük’te gerçekleştirilecekleri mitinge katılım çağrısı yapan Hemdin, şunları ifade etti: "Özgürlüğün sembolünün Önderliğimiz olduğu artık herkes tarafından kabul ediliyor. Başta Kerkük’te özgürlük isteyen halklar olmak üzere, özgürlük arayışında olan siyasi partiler, örgütler, sivil toplum kuruluşları, kadınlar ve gençleri Önderliğimize özgürlük mitingine çağırıyoruz."