HPG'den Çelê'deki eylemlere ilişkin açıklama

HPG/YJA Star gerillaları 2 ve 3 Nisan günü Çelê’de Türk askerlerine yönelik eylemler gerçekleştirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 3 Nisan günü saat 10.15’te gerillaların Hakkari’nin Çelê(Çukurca) ilçesine bağlı 49 karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini bildirdi. HPG, “Bu eylemde güçlerimiz karakolda çalışma yapan iş makinelerine ağır silahlarla vurmuş ve 1 dozer aracı darbelenmiştir. Ayrıca güçlerimiz arazide pusu atan düşman birliğini fark etmiş ve kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra çevre karakollar eylem alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır” dedi.

HPG açıklamasında şu bilgilere de yer verildi:

“2 Nisan günü saat 12.00 - 12.30 arasında güçlerimiz Çelê sınırında bulunan Koordine tepesindeki 2 konteynırı ağır silahlarla vurmuştur. Ayrıca 12.00 - 13.00 arasında Koordine tepesinde bulunan mevziler havanlarla vurulmuştur. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

25 Mart günü saat 19.30’da TC ordusu Ağrı’nın Bazid(Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Kırê İnegê ve Kulê alanlarını Kobra tipi helikopterlerle rastgele vurmuştur. Yine 26 Mart günü Kobra helikopterler aynı alanları vurarak operasyon başlatmıştır. Operasyon 27 Mart günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”