GÖRÜNTÜLÜ

HPG gerillaları 4 Nisan’a ilişkin konuştu

HPG gerillaları 4 Nisan’ın, Kürt halkının doğuş günü olduğunu belirtti.

‘BİR HALKIN FİKRİN VE İDEOLOJİNİN DOĞUŞU OLARAK ELE ALIYORUZ’

 

 

HPG gerillası Mordem Baz: Önderliğin doğuşunu klasik bir doğuş olarak ele alamayız. Biz 4 Nisan’ı bir halkın, fikrin ve ideolojinin doğuşu olarak ele alıyoruz. Önder Apo’nun düşüncesi ve ideolojisi bir halkın kurtuluş düşüncesi ve ideolojisidir. Önderlik belki İmralı’da fiziki olarak esirdir ancak hiç kimse bugüne kadar onun gibi ve onun kadar zihniyette özgür olamamıştır. Önderliğimizin de belirttiği gibi onun tutsak edilmesi bir kişinin tutsak edilmesi değil onun şahsında kocaman bir halkın tutsak edilmesidir. Biz önder Apo’nun militanları olarak sonuna ve sonuca kadar mücadelemizi yürüteceğiz ve bu topraklarda düşmanı yenilgiye uğratacağız. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayıp, halkımızın özgürlüğü için yürüttüğümüz mücadeleyi de kazanacağız.

‘ÖNDER APO BİZİM İÇİN HAKİKKATTİR, GERÇEKLİKTİR’

 

 

HPG gerillası Rezan: Önder Apo’nun doğuşu Kürt halkının doğuşudur. Önder Apo bizim için hakikattir, gerçekliktir. Biz bu yaşamda ısrarcıyız, bunun içinde mücadelemizi yürütüyoruz. Düşmanı bu topraklardan çıkarana kadarda bu mücadelemizi yürüteceğiz. Biz gerillalar olarak bu savaşa hazırız. Düşmanın şunu bilmesi lazım; önderliksiz yaşam bize haramdır. Önderliksiz geçen her anımızı düşmana zehir edeceğiz ve onlara rahat nefes aldırmayacağız. Çünkü önder Apo bizim için yaşamdır, hakikattir, bizim için her şeydir. Sömürgeci Türk devleti şunu bilmeli ki önder Apo, hakikatiyle ve gerçeğiyle bu dağları büyüttü ve bu güçle gerilla hiçbir zaman durmayacak ve kanının son damlasına kadar mücadelesini yürütecek. Önderliksiz bir yaşam bizim için onursuz bir yaşamdır ve biz böyle bir yaşamı kabul etmiyoruz. Halkımız da önderliğimizin özgürlüğü için referandumda hayır demeli çünkü hayır demezse daha büyük acılarla karşılaşacaklardır. Biz HPG gerillaları olarak önderliğimizin, halkımızın her zaman arkasında olacağız, mücadele edeceğiz ve düşmanı yenilgiye uğratacağız.

‘ÖNDER APO BİZİM İÇİN ONURLU BİR YAŞAM DEMEKTİR’

 

 

HPG gerillası Tirej: 4 Nisan önder Apo’nun, yani Kürt halkının ve Ortadoğu’nun doğum günüdür. Önder Apo’nun doğuşu yeni yaşamın doğuşu yeni düşüncenin doğuşu demektir. Önder Apo bizim için onurlu bir yaşam demektir. Önder Apo 4 Nisan’da fidan ekilmesini istedi. Çünkü ağaç demek yeni yaşam demektir, doğal yaşam demektir. Bundan dolayı halkımız 4 Nisan’da her yerde fidan ekmelidir. 4 Nisan bizim için yeni yaşam demektir, Kürt halkının yeniden doğuşu demektir. Bundan dolayı herkes önderliği sahiplenmelidir. Biz önder Apo’nun militanları olarak önderliğimizi özgürleştirene kadar mücadelemizi yürüteceğiz. Önderliğimiz bize onurlu bir yaşam sundu ve bundan dolayı önderliğimize sahip çıkmalıyız. Düşmana hiçbir taviz verilmemeli ki önderliğimiz üzerinde tecrit uygulayamasın. Türk sömürgeciliği bu topraklardan çıkarmalıyız ve bunu başarabilmek için de önderliğimiz izinde yürümeliyiz. Amara başta olmak üzere tüm Kürdistan'da halkımız 4 Nisan’ı büyük bir coşkuyla kutlamalı. Herkes şunu iyi bilmeli ki biz önderliksiz bir yaşamı kabul etmiyoruz, önderliğimizin verdiği tüm emeklere de sahip çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

‘4 NİSAN KÜRT HALKININ YAŞAM BULDUĞU GÜNDÜR’

 

 

HPG gerillası Karox Hewraman: 4 Nisan önder Apo’nun doğum günü önderliğimize ve tüm halkımıza kutlu olsun. 4 Nisan, önder Apo’nun doğuşu Kürt halkının dirilişi ve iradesidir. Bu kutlu günde önderliğin bizden yapmasını istediği şeyi yapmalıyız. Önderlik bizden ağaç, fidan dikmemizi istedi. Çünkü 4 Nisan Kürt halkının yaşam bulduğu gündür. Bundan dolayı halkımız elinden ne geliyorsa ve ne imkanı varsa bunu yeni yaşamı kurmak için kullanmalı. 4 Nisan’ı be çerçevede kutlamalıyız. Sessiz kalınmamalı çünkü sessiz kalmak ölmek demektir.

‘GÜN ÖNDER APO’NUN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SAĞLANMASI GÜNÜDÜR’

 

 

HPG gerillası Zamani Garzan: 4 Nisan Kürt halkı için yeni bir fikir, düşünce ve yaşam demektir. Gerillalar içinde yeni bir kişiliğin yaratılması günüdür. Önderliğimizin yürüttüğü, halkımızın ve bizlerin izinde yürüdüğü mücadelesi onurun ve hakikatin gerçekliğidir. Kürt halkı önder Apo önderliğinde özgürlüğe doğru ilerliyor. Sömürülen halklar içinde önder olarak öne çıkıyor. Bugün kırk yıllık mücadelenin yükseltilmesidir, gün önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması günüdür, bu çerçevede Kürt halkı, önder Apo’nun fedaileri ve demokratik güçler önderliğin özgürlüğü için büyük bir mücadele vermelidir, vermeliyiz.