HPG gerillası Çiyager Amed son yolculuğuna uğurlandı

Bingöl’ün Genç ilçesinde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren HPG gerillası Ramazan Deniz (Çiyager Amed) son yolculuğuna uğurlandı.

Bingöl’ün Genç ilçesinde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren HPG gerillası Ramazan Deniz (Çiyager Amed) son yolculuğuna uğurlandı.

Bingöl’ün Genç ilçesinin kırsal kesimlerinde 9-18 Nisan tarihleri arasında yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren HPG gerillası Ramazan Deniz (Çiyager Amed) son yolculuğuna uğurlandı.

Ailesinin başvurusu üzerine Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan alınan Deniz’in cenazesi defnedilmek üzere Amed’e getirildi. Yeniköy mezarlığına getirilen Deniz’in cenazesi kitlesel olarak karşılandı. DBP Amed İl Eşbaşkanı Ruken Akça ile birlikte partililerinde aralarında bulunduğu kitle, gerçekleştirilen yürüyüş ile Deniz’in cenazesini mezarlığa getirdi. Deniz, dini vecibelerinin yerine getirilmesi ardından “Şehir namirin” sloganları eşliğinde toprağa verildi.

AKÇA: DÖNEMİN MAZLUMLARI DİRENİYOR

Ardından saygı duruşu ile başlayan cenaze töreninde konuşan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ruken Akça, “Bu halkın bir evladı olarak, kendi halkının görmüş olduğu baskı ve zulümden dolayı bir karar verdi. Yönünü özgür Kürdistan dağlarına verdi. Binlerce evladımız kendi ülkelerinin fedaileri oldular. Çünkü bir inançları vardı ve bu inanç bu ülkeyi özgürleştirecek. Ne zaman olursa olsun bu halk özgür olacak. Yüzyıllardır bu halk zulüm görüyor ama boyun eğmiyor. Nasıl ki Demirci Kawa, Dehaklara karşı çıkıp zulme son verdiyse; bugünde Çiyager dönemin mazlumları gibi direniyor. Onlar bu zulme son verecek. Biz Şeyh Sait’in, Seyit Rızanın torunlarıyız; onlara hiçbir zaman zulme karşı sesiz kalmadılar. Boyun eğmediler, bizde eğmeyeceğiz, bütün şehitlerin ününde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Deniz’in ailesinden Muhlis Deniz, cenaze törenine katılanlara şükran dileklerini sunarak, “Çiyager diğer şehit olan yoldaşları gibi zulme yeter dedi ve halkı uğruna şehid oldu. Bende burada söz veriyorum; kahramanlığı, yiğitliği ve mücadelesine sonuna kadar bağlı kalacağım” diye konuştu.

Deniz ailesi Dicleliler Yas Evi’nde taziyeleri kabul edecek.