HPG'li Tendürek son yolculuğuna uğurlandı

HPG'li Leheng Tendürek, Kandil'de son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü Süleymaniye Hastanesi'nde şehit düşen HPG Gerillası Leheng Tendürek’in cenazesi, Kandil’de Şehit Mehmet Karasungur Şehitliği’nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Cenazeyi taşıyan konvoy, Sengeser’e bağlı Derwe Kotri köyünde kalabalık bir kitle tarafından karşılanarak Kandil’e uğurlandı.

SERHAT: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Törende Güney Kürdistan Şehitler Komitesi Temsilcisi Şükrü Serhat bir konuşma yaptı. Serhat, şunları ifade etti: "Şehit Leheng genç bir arkadaşımızdı ve onu yaşıtları olan diğer gençlerden ayıran bir özelliği halkının kurtuluş mücadelesine katılmış olmasıydı. Kürt halkı amaçlarına ulaşana kadar da bedeli ne olursa olsun gençlerimizin mücadelesi ve faaliyetleri devam edecektir. Bizler de şehitlerimizin amaçlarını yerine getirene kadar onların yolunun takipçisi olacağız.”

XIDIR: VAR OLAN SESSİZLİĞİ KIRALIM

Tevgera Azadi adına konuşan Şiwan Xıdır ise şöyle dedi:

“Kanımızın son damlasına kadar ülkemiz Kürdistan’ın her dört parçasının her karış toprağını savunacağımıza dair söz veriyoruz. Şehitlerimizin takipçisi olacağız. Halkımıza yönelik saldırılarını arttıran Türk devleti Amed’in Sur ilçesinin talan ve yıkımına başlamıştır ve tüm dünya Türk devletinin bu vahşetine karşı sessiz kalmaktadır. Bu nedenle tüm Kürt halkına Türk devletinin vahşetine karşı var olan sessizliği kırmaya ve şehitlerin kanına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Herkes şehitlerin özgürlük amaç ve hayalleri için çalışmalıdır.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Adı-Soyadı: Nurullah Durmuş

Kod Adı: Leheng Tendürek

Doğum Tarihi ve Yeri: 1999 Patnos/Ağrı

Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Haziran 2017/Süleymaniye