Iğdır’da PKK'li mezarlarına saldırı

Van'da HPG gerillalarının mezarlarının tahrip edilmesinin ardından bu defa da Iğdır’da ARGK gerillalarına ait mezar taşları saldırıya uğradı.

ARGK Gerillası M. Emin Çelik, 27 Eylül 1995’te 4 arkadaşıyla Iğdır’da çıkan bir çatışmada yaşamını yitirdi. Çelik’in vasiyeti üzerine cenazeler 4 arkadaşıyla birlikte Iğdır’da toprağa verildi.

Aile, 22 yıl boyunca Mersin’den Iğdır’a gelerek Çelik’in mezarını ziyaret etti. Ancak son ziyarette aile tamamen tahrip edilmiş mezarlarla karşılaştı. Mezar taşlarında yaşamını yitiren ARGK gerillalarının isimleri silindi.

‘90’LARDA BİLE BÖYLESİ YAŞANMADI’

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Kardeş Canşah Çelik, “Kardeşimin ‘beni uğruna öldüğüm topraklara gömün’ isteği üzerine, Iğdır’da toprağa verdik. 1996’dan itibaren her 27 Eylül’de Iğdır’a gidiyorum. '90’larda dahi böyle bir şeyle karşılaşmadık" dedi.

‘HALK ÖZGÜRLÜĞÜNDEN VAZGEÇMEYECEK’

Mezar taşlarının tahrip edildiğini ve isimlerinin silindiğini kaydeden Çelik, şunları söyledi: "Bu sistem bizleri mezardan çıkarsa da çırılçıplak bedenleri teşhir etse de, ölü bedenleri yerlerde sürüklese de, bu halk, özgürlük sevdasından asla ve asla vazgeçmeyecek. Sistem öcünü bir mezardan almaya kalkıyorsa, o sistem bitmiştir. Bu işin peşini bırakmayacağım. Bunlar planlı saldırılardır, sistematiktir; bir politikanın ürünüdür. Ailelerimize çağrımı tekrar yeniliyorum: Birlikte hareket etme zorunluğumuz var. Değerlerimiz de bize kalan mirastır. Biz hiçbir zaman korkmadık, korkmayacağız."