GÖRÜNTÜLÜ

Kandil’de 4 Nisan vesilesiyle kutlama ve fidan dikimi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 68’inci doğum gününü Kandil’de halk ve gerillalar bir arada kutladı.

Kandil halkının yoğun ilgi gösterdiği 4 Nisan kutlamasında ortak mesaj Öcalan’ın özgürlüğü oldu. 4 Nisan’ı aynı zamanda kendi özgür doğuşu olarak kabul eden halk “Önderliksiz bir yaşamı kabul etmeyeceğiz” mesajı verdi.

YENİ YAŞAMI TEMSİLEN FİDANLAR EKİLDİ

Saygı duruşu ile başlayan kutlamada daha sonra ise, her yıl olduğu gibi, bu yıl da 4 Nisan’a özel fidan dikimi gerçekleştirildi. Yediden yetmişe tüm halk ve gerillalar Kandil’de 4 Nisan’ı, yani yeni yaşamı temsilen fidan ekti.

‘4 NİSAN AYNI ZAMANDA TÜM KADINLARIN DOĞUŞUTUR’

Fidan ekiminin ardından Binare Kandil Belediyesi Eş Başkanı Emine Abdullah bir konuşma yaptı. Öcalan ve tüm Kürt halkının doğum günü kutlayan Emine Abdullah “Sayın Abdullah Öcalan 18 yıldır İmralı’da esir tutuluyor. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için tüm halkların mücadele etmesi ve sahiplenmesi gerekiyor. Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan’ın doğuşu aynı zamanda tüm kadınların doğuşu ve özgürlüğüdür” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kandil halkı ve gerillalar bir ağızdan “Rojbuna te piroz be ey Serok Apo”, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” sloganları attı ve halay çekildi.