Kandil'de iftar yemeği  

Kandil Belediyesi Ramazan dolayısıyla, Kandil ve çevresindeki köyler için iftar yemeği verdi. İftar yemeğine KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerib de katıldı.

Kandil ve çevresinden toplanan halk birlikte iftar yemeği yediler. İftar yemeğinin ardından KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerib ve Demokratik İslam Kongresi Üyesi Mele İsmail konuşma yaptı.

'KÜRTLER AÇISINDAN BELİRLEYİCİ YILLAR'

Xerib, şunları belirtti: “Kürdistan’da Ramazan ayı kutsal bir aydır. Biz de Hareket olarak bu aya önem veriyoruz. KNK yaklaşık bir aydır ulusal birlik çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. Yakın bir zaman önce arkadaşlarımızla da görüşmeleri oldu. Bizim ulusal birlik için cevabımız olumluydu ve elimizden gelen her şeyi Kürtlerin arasındaki parçalılığın sonlanması için yapacağız. KNK’nin çalışmasını büyük bir adım olarak değerlendirdik. Umarım, bütün hareketlerin cevapları olumlu olur. Ben de burada toplanan ve farklı farklı fikirlerden olan Kürt halkını ulusal birlik çalışmalarını katılmaya ve ulusal birlikle ilgili adımlar atmaya çağırıyorum. Önümüzdeki birkaç yıl Kürtler açısından önemli ve belirleyicidir.”

'SOYKIRIMCILAR AMAÇLARINA ULAŞAMIYOR'

Mele İsmail ise şöyle konuştu: “Öncelikle iftar yemeğine katılan herkese teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar sürekli Kürt halkı üzerinde soykırım politikalarını gerçekleştirmek isteyenler öyle görünüyor ki Kürtlerin iradesi karşısında amaçlarına ulaşamamışlardır. Tarihte Kürtler hep kendilerine, 'neden bir olamadık' sorusunu sormuştur. Bu durum bizim kendi içimizdeki bölünmüşlüğümüzden kaynağını almaktadır. İçimizde bilinçli olarak oluşturulmak istenen çelişkiler bizim birliğimiz önünde engel oluşturmuştur. Bu yüzden bu zamana kadar bağımsız ve kendi öz gücüne dayanan bir duruma gelemedik. Ama artık Kürt halkı tüm sorunların çözümünde Kürtlerin bağımsız bir biçimde birliklerini oluşturmasının olduğunu bilmektedir.”