Kaymakamdan Sur halkına tehdit telefonu!

Sur'da işgalci yıkıma karşı direnişine devam eden halk tehdit ediliyor. Sur Kaymakamı ve Kayyum Bilal Özkan, evlerini terk etmeyenlere "Gerisine siz katlanırsınız" dedi.

Yıkım kararı verilen Sur'a bağlı Lalebey ve Alipaşa mahallelerine 17 gündür elektrik ve su verilmiyor. Halk direnirken, günlerdir polisler eşliğinde başlayan yıkım ise devam ediyor. İlk etapta boş olan evler yıkılmaya başlanırken, mahallede oluşan toz bulutundan ve gürültüden halk oldukça rahatsız. Geçtiğimiz günlerde içinde eşyaların olduğu bir evi yıkan kepçeler evlerinden yaşayan halkı her anlamda rahatsız ediyor. Sur'da uygulanan insanlık dışı politikalara rağmen evlerini bırakmayanlara bir tehdidin de dün Kaymakamlıktan geldiği öğrenildi. Direnişlerine başladıkları günden bu yana her türlü tehdide ve baskıya maruz kalan halk, Sur Kaymakamı ve aynı zamanda Sur Belediyesi Kayyumu olan Bilal Özkan'ın, evlerini bırakmayan halktan bazılarını arayarak 12 Haziran'a kadar süre verdiği ve "Evlerinizi bırakın, çıkın, yoksa daha kötüsü olur" diyerek tehdit ettiği belirtildi.

KAYMAKAMDAN TELEFON

Sur halkı yapılan bu tehditlere biat etmeyeceğini söylerken, kaymakamın kendisini aradığını belirten ve adı vermek istemeyen bir kişi şunları aktardı: "Kaymakam dün beni aradı. Bana 'Sur'dan hemen çıkmanız lazım' dedi. O da bu emri validen almış. Ben de ona 'devam eden bir mahkeme var, evden çıkmam' dedim. Bana 'paran bankada, sen git paranı al çık, daha sonra mahkeme yine devam eder' dedi. Ben de ona karşı 'ölsem de evimden 'çıkmam deyince o da 'O zaman siz bilirsiniz, gerisine siz katlanırsınız' diye karşılık verdi. Bizi kaç defa ölümle tehdit ettiler. Güçleri yetiyorsa öldürsünler o zaman. Biz buradan çıkmayız, Sur'u bırakmayız. Ama bu sadece bizle de olacak iş değil, herkes Sur'a sahip çıksın. Burası yıkılırsa geride hiçbir şeyin kalmayacağının farkında olsun herkes."

CAN GÜVENLİĞİ YOK

Öte yandan mahallede elektrik direkleri de kökten kaldırılarak halkın evine elektrik çekmesi de engellenirken, suları kesik olan halka belediye yetkilileri tarafından "buna alışın" denildiği belirtildi. Belediyenin sağlık, temizlik ve kültürel açıdan hiçbir çalışmada bulunmadığı mahallelerde, bir aydır kapağı açık olan onlarca logar kapağına karşı hiçbir önlem alınmaması ise mahalledeki riski daha da artırıyor. Yoldan geçerken bu kapaklar yüzünden akşam yürüyemediğini söyleyen halk, en çok da sokakta oyun oynayan çocukları için endişeleniyor.