Kayyum, Hakkarilileri göçertmeye çalışıyor!

Hakkari'ye atanan kayyum, işgalinin hakkını vererek halkı cezalandırıyor. Halkı göçertmeyi amaçlayan kayyum, salgın hastalıkların yaşanmasına da zemin hazırlıyor.

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasından sonra Hakkari şehir merkezi ve tüm mahallelerin hali içler acısı. Kayyum Hakkari Belediyesi'ne atandığından bu yana şehri harabeye çevirdi. Binlerce yıllık tarihi olan medeniyetler şehri Hakkari, kurulduğundan bu yana en kötü dönemini yaşıyor.

ŞEHİR MERKEZİ KÖYE DÖNÜŞTÜ

Hakkari, yüz yıllar boyunca bölgeye hakim oldu ve binlerce tarihi eser ve yapıt bıraktı. Geçmişi bu kadar zengin olan bir yerleşim yerinin 2017 yılındaki hali ise AKP işgaliyle içler acısı. Kayyum atanmasından sonra Hakkari şehir merkezi halkın göçertilmesi amacıyla bir köy haline geldi. Tarihe, uygarlığa ve insanlığa yön veren Hakkari’nin bu içler acısı halini gören halk tepki gösteriyor. Hakkarililer, şehrin, tarihinin en kötü dönemini yaşadığını belirttiler.

'GÖÇERTME POLİTİKASI'

Devletin Hakkari merkez ve çevresinde devamlı uyguladığı yasaklı politikalar nedeniyle şehir merkezi adeta hayalet kenti andırıyor. Kayyumdan önce devamlı çevre il ve ilçelerden göç alan Hakkari, artık göç vermeye başladı. Devletin, bilinçli bir şekilde başta Hakkari olmak üzere Kürt illerine uyguladığı göçertme politikası, Hakkari’de uzun zamandır uygulanmaya başlanmıştı.

DBP'NİN HİZMETLERİ TAHRİP EDİLİYOR

Hakkari Belediyesi’ne 1 Eylül 2016 tarihinde kayyum atanmasından bu yana Hakkari şehir merkezi ve mahalleleri çukurlardan ve çöplerden geçilmiyor. Kayyum, Hakkari’de daha önce DBP’li belediyenin yaptığı hizmetleri tahrip ederek, halkı adeta cezalandırıyor. Şehir merkezinde oluşan dev çukurlar, çukurlarda oluşan göletler ve çamur ve toz bulutları şehir merkezinin her tarafını adeta kaplıyor.

Hakkari şehir merkezinde en işlek caddede esnaflık yapan ve adının yazılmasını istemeyen bir kişi, kayyumun Hakkari’yi harabeye çevirdiğini belirterek, sert tepki gösterdi. Kayyumun bunu Hakkari’ye bilinçli yaptığını ifade eden halk, şöyle konuştu:

'İRADEMİZ DBP'DİR'

"Ben Hakkari’nin yerlisiyim. Hakkari dünya tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yaptı. Kayyum bunu bildiği için Hakkari’yi boşaltmayı amaçlıyor. Ama biz Hakkarililer, onların bu oyununa gelmeyeceğiz. Devletin amacı Hakkari’yi terk etmemiz ve buraları boşatmak istemesidir. Ama biz asla Hakkari’yi terk etmeyeceğiz. Benim iş yerim Hakkari'nin en işlek caddesinde ama caddenin durumu içler acısı. Çukurlardan dolayı ne insanlar ne de arabalar geçebiliyor. Bunun bir tek nedeni var; o da biz Hakkarilerin DBP’li belediyelere verdiğimiz oylar nedenidir. Yine seçim olsa bize yine irademiz olan DBP’li belediyelere oy vereceğiz."

Görüştüğümüz Hakkarililer, şunları da ifade etti: "Devletin atadığı bir memur bizi yönetemez. Biz zaten kayyumu hiçbir zaman kabul etmedik. Bizim bir irademiz var, o da oylarımızla seçtiğimiz DBP’li belediye başkanıdır. Şu an görevden olmayabilirler ama bizim irademiz onlar. Kayyum daha önce belediyemizin yaptığı hizmetleri de durdurdu. Her taraf çöplerden dolayı kokuyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Hakkari’de salgın hastalıklar başlayacak."